torsdag 5 november 2009

Man är ju inte äldre än vad man känner sig

Först och främst: Tack för alla glada uppvaktningar på min 77-årsdag. Det värmer i hjärtat på en gammal man. Min ömma moder ringde och grattade i dag och vi kom snabbt in på temat man-är-inte-äldre-än-vad-man-känner-sig. Jag frågade hur gammal hon känner sig. "Ja, runt 60 år tror jag" svarade 82-åringen.

"Herregud, då är vi ju lika gamla", sa jag eftersom jag kände mig ungefär i den åldern just då. I själva verket är jag ju bara 34 år. Eller hur var det nu?

Min gode vän Anders Träsnidare fyller 50 just denna dag. Vi har alltid fyllt år på samma dag, märkligt nog. Och lika märkligt är det att jag alltid varit tre år yngre än vad han är. När vi bodde i Göteborg och var unga och pigga så hade vi understundom gemensamma födelsedagspartyn den 5 november. Anders har flytt ner till sin favoritby vid havet i Marocko tillsammans med äldste sonen. Han har det säkert bra där.

Huruvida det är kul att fylla år när man uppnått denna långa levnad är väl i hög grad tveksamt. Men det är roligt att bli uppvaktad. Och man är ju inte äldre än vad man känner sig. Just nu känner jag mig inte en dag över 58.

Sjukrapport slutligen: Syster Yster är med i matchen igen. Just nu på pianolektion och i morgon blir det skola som vanligt.

Take care.

5 kommentarer:

Taina sa...

Du fyller år idag! Riktigt hur mycket förtäljer inte ditt inlägg dock. Det figurerade så många siffror; 77, 82, runt 60, 34, 50-3, 58. Jag ger mig inte på en gissning utan säger som din mor "man är inte äldre än man känner sig" så STORT GRATTIS på din FÖDELSEDAG!

Peter sa...

50-3 verkar rimligt. Tack! Hoppas döttrarna dina är på benen nu. Värst vad läskig du såg ut på den där Halloweenbilden...

Anonym sa...

GRATTIS!
massor av konfetti
från din fanclub!

Werner sa...

Grattis på födelsedagen! Fira gärna, men låt inte siffrorna störa dig utan lev livet ändå. Vi bloggläsare är övertygade om att det nu blir mer mogna reflexioner på bloggen.

Peter sa...

Tack och tack!