lördag 14 november 2009

Party, party!

Det är inte särskilt ofta det händer, men det är desto trevligare när det gör det. Tack vare att Marissa och Andreas ställde upp som barnvakter (Andreas kom dessutom med en låda choklad från sitt jobb, han jobbar på en exklusiv chokladaffär - det kallar jag en bra barnvakt), kunde hustrun och jag gå iväg tillsammans på skolans årliga insamlingsparty. Detta år hade vi fått låna lokalerna på House of Sweden, vilket ju kändes extra kul. Massor av folk kom och massor av pengar flöt in till skolan. Alla jag pratade med var väldigt glada och nöjda och tyckte att Sweden är ett himla trevligt land som har en sådan öppen och snygg byggnad och ambassad mitt i smeten - och inte en taggtrådsförstärkt bunker uppe bland de andra bunkrarna uppe vid "Embassy Row". Jättekul. Särskilt för en annan som varit med i den arrangerade kommittén. Och råkar vara svensk.

Mitt pannkakserbjudande gick för minst 140 dollar på auktionen. Och själva bjöd vi på både resor och barnens fina "art work", men eftersom vi båda var rätt engagerade i själva arrangemanget och sprang omkring och hjälpte till där det behövdes, kunde vi inte bevaka budgivningen ordentligt. Så de bidde inte så mycket mer än ett presentkort till en glassaffär.

De två hemmavarande kidsen hade haft jättekul hela fredagskvällen - de hade spelat spel, ätit en massa godis, ritat (Marissa är konstnär så de fick riktig proffshjälp med teckningarna) och kollat in film. Och när vi kom hem hade de ypperliga barnvakterna dessutom lyckats få både dotter och yngste sonen i sina respektive sängar.

Big Brother var nämligen inte hemma ännu, han var på bio med Emma, en tjej i klassen. De såg "2012" på självaste premiärkvällen och grabben var inte hemma förrän nästan halv tolv på kvällen, hemkörd av mamman. Han var uppenbart mycket nöjd med kvällen, som väl måste betraktas som hans första riktiga date - även om han själv inte ställer upp på den analysen... Kul hur som helst.

Och i dag har han varit iväg på en bar mitzvah, först den religiösa delen mitt på dagen (med slipstvång, se bild) och nu är han på det efterföljande partyt (utan slips).

Vi andra har ägnat oss åt långa promenader, handling samt en del efterstädning på House of Sweden. Vädret? Fortfarande lite tråkigt väder med regn i luften och måttliga 16, 17 grader. Men varför klaga?

Folkligt, festligt, fullsatt. Runt 200 personer kom när vår fattiga kommunala skola hade party i House of Sweden i går kväll. Den skarpögda kan se min vackra hustru i mitten av bilden.

Pojke med slips. Fredagsdaten med premiärfilm följdes av bar mizvah i dag, lördag. Social grabb, den där.

Och här är Big Brothers rockband som framträdde på skolans "Grandparents Day" häromdagen.

Inga kommentarer: