tisdag 10 november 2009

Dödsdrama på bakgården

Hustrun stod och diskade i godan ro efter frukosten i morse, när hon plötsligt fick se en stor fågel flaxa till utanför köksfönstret. Det var en rovfågel som tagit en mindre fågel som byte och som satte sig i vår trädgård med den lilla stackars pippin i tryggt förvar under klorna.

Hustrun gick och hämtade kameran och hoppas nu kunna sälja bildserien till National Geographic. Till dess går den att beskåda här, i kronologisk ordning. Rovfågeln är troligen en Sharp-shinned Hawk. Trots ett antal år som fågelskådare på amatörnivå, har jag ibland väldigt svårt att bestämma fågelarter här i landet. Om någon är av en annan åsikt är ni välkomna att rätta mig.

Observera på den sista bilden att ett livsfarligt monster dyker upp bakom den skarp-kindade höken - en totalt ofarlig och växtätande squirrel (ekorre). Det anblicken räckte för att rovisen tog sitt byte och flydde i panik.

I övrigt att berätta: Två av tre barn har skollov i morgon eftersom det är Veterans Day. Det tredje barnet, Big Brother, går i skolan. Det är "Grandparents Day" på hans skola och hans rockband ska ha ett gig. Grabben lirar lead guitar. Huruvida han ska stagediva som Bruce gjorde häromveckan är väl inte riktigt klart, men med tanke på publiken kanske det inte är att rekommendera (alla grandparents är ju inte så unga, pigga, friska, ungdomliga och starka som mina svärföräldrar, som faktisk var på plats i samband med förra årets Grandparents Day, då Big Brother också spelade fast i en annan konstellation).

Tyvärr har jag ingen möjlighet att åka till skolan och föreviga konserten, men förhoppningsvis blir det fler tillfällen längre fram. Och vem vet, kanske kommer det en bit på skolans blogg. I så fall länkar jag.

Här är hustruns inom kort prisbelönta serie om naturens grymhet. Jag tänker särskilt då på den där monsterekorren.






Kolla ekorren där bakom!

2 kommentarer:

Hanna sa...

Häftiga bilder! Vilken mästerfotograf!
Historien påminner om när jag var liten, och vår inte helt intelligenta hund först jagade en älg över grannens tomt. När hon sedan kom tillbaka och skulle släcka törsten efter den tuffa jakten så ryggade hon förskräckt tillbaka - det satt nämligen en liten gråsparv på kanten av hennes vattenskål...
/Hanna

Taina sa...

Tredje bilden är riktigt bra. Eller äcklig, kanske jag ska säga! Nu måste vi rösta fram Hustrun som årets Naturfotogarf!!!