fredag 27 november 2009

Happy Thanksgiving

Det var cranberry sauce, mashed potatoes och ham. Green bean cassarole, sweet potatoes med marshmallows och gravy. Sallad, bröd och stuffing. Fantastiskt gott rödtjut privatimporterat från en vingård i Frankrike.

Och, naturligtvis: turkey. Två stycken närmare bestämt.

Chokladmousse, fruktsallad, pajer och diverse andra godsaker till dessert

Vi har haft en thanksgivingmiddag som vi sent kommer att glömma. Otroligt gott. Otroligt trevligt.

Runt 20 personer samlades i går eftermiddag och ordnade med gemensamma krafter mat och dukning, alltmedan höstmörkret sänkte sig utanför fönstren. Vi tände en massa ljus och allting kändes rätt mycket som en svensk jul, dock utan Kalle och julklappar. Runt fem-tiden satte Raymond kniven i den ena fågeln, vi satte oss ner runt bordet och matkalaset började.

Efter flera timmars sittning avrundades så denna magiska thanksgiving-kväll runt kl 10. Nu är kylen fylld av left overs, vi lär inte behöva laga någon mat de närmaste dagarna. Och jag bör väl allvarligt fundera på om det inte är dags att börja jogga igen.

Dålig fart på röstandet, tycker jag. Vilka glasögon är snyggast? Jag behöver ha vägledning. Se förra inlägget och lägg din röst uppe till vänster!



Dagen inleddes med att två av kidsen kollade in Thanksgiving-paraden i N Y City.


Stackars fågel, så ensam, övergiven och naken.

Gemensam fixning av maten i vårt kök.

Färdigstekt kalkon. Efter nästan fyra timmar i ugnen ser den betydligt mer aptitlig ut.

Buffébord fyllt av läckerheter.

Mästerkocken och kalkontämjaren Raymond sätter kniven i den intet ont anande fågeln.

Miljöbild från barn- och ungdomsbordet. Thanskgiving går ut på att vara tacksam och att äta.

Vuxenbordet i inledningen av den långa sittningen.

1 kommentar:

Werner sa...

Det är inte glasögonen som är problemet.