tisdag 18 mars 2008

Fundraising - again

Dom är makalösa på fundraising i detta land. I höstas var det helt hysteriskt på vår kommunala skola, med donationer och auktioner och galor om vart annat. Och nu är det lillebrors förskolas tur att fundraisa. Allt är väldigt organiserat. Vi har fått särskilda dokument som vi ska ta med oss ut till restauranger, hotell, butiker och liknande. I dokumenten förklaras att man genom att donera en middag, en övernattning eller en vinkorg, stödjer den lokala montessoriförskolan och får goodwill bland de 50-tal familjer. Och att det på så sätt gynnar affärerna på sikt.

Problemet är bara att det finns rätt många förskolor och skolor i DC. Och samtliga ägnar sig åt fundraising. Och som svensk har jag attans svårt att fixa det här med att gå runt och be om gåvor. Amerikaner har det där i blodet på ett annat sätt. Vi är ju så vana att kommunen eller staten sköter om oss...

Annars börjar även jag få en bra bortförklaring inför halvmaran den 29 mars. Jag hostar och snörvlar rejält och det lär inte bli någon löpning de närmaste 4-5 dagarna åtminstone. Så Martin och jag får väl halta respektive hosta oss runt de 21 km:erna. Dos invalidos.

Annars är allt hur bra som helst. Olivia-Lee-familjen shoppar runt i en massa konstiga butiker här i Georgetown. I eftermiddag blir det ett zoo-besök. Vädret är fortfarande klart acceptabelt: 15 grader varmt och en sol som tittar fram då och då. Hörde att det var snökaos back home. Åtminstone söderut. Ingen risk för det här. Åtminstone inte just nu.

Take care.

Inga kommentarer: