tisdag 4 mars 2008

Valmöte i Pentagon City

Plötsligt stod han där. John McCain. Vi förstod att det här skulle bli en dag utöver det vanliga.

Sedan dök både Barack Obama och Hillary Clinton upp i Pentagon City. Båda ställde snällt upp på en bild med lillebror.

Pentagon City är en helt overklig inomhus-shopping-mall. Vi tog en cykeltur dit i eftermiddags. Det var vi och en till som inte kommit dit med bil.


Spännade kväll i USA. Fyra delstater går till nomineringsval, varav två räknas som oerhört viktiga: Texas och Ohio. Frågan är om det avgörs mellan Clinton och Obama i kväll eller om det här kommer att fortsätta ända tills konventet i september.

Här i DC har det varit åskvarmt i dag. Uppemot 24 grader och fuktigt. Sent på eftermiddagen kom också ett riktigt häftigt spöregn, som vi tajmade in perfekt när vi var på väg hemåt efter tisdagens gitarrkurs.

Lillebror och jag tog en cykeltur i eftermiddags till Pentagon och närbelägna köpcentret Pentagon City. Det är lite roligt att cykla här. Man är fortfarande ett exotiskt inslag i gatubilden, även om allt fler cyklar. Men de flesta cyklister rör sig runt Downtown, Georgetown, runt Dupont Circle och bort mot Capitol Hill.

Men det tar faktiskt bara en halvtimme att cykla till Pentagon City om man till slut fattar hur man ska ta sig dit. Alla skyltar och alla transportleder är naturligtvis helt och hållet riktade mot den bilburne konsumenten.

När vi åkte därifrån råkade vi stöta ihop med den andra personen som cyklat till PC denna dag. Häpna tittade vi på varann och ägnade sedan tio minuter åt att diskutera varför inte fler cyklar i DC.

Och när jag levererat de båda skolbarnen på gitarrkursen (via cykel förstås), stötte jag på George. Han hade kört sin dotter till kursen och sa lite skamset att "han sett att jag cyklade med barnen". Men han hade tagit bilen förstås. "Typical american, taking the car around the corner" som han sa. Själv tycker jag oftast att det är enklast att ta cykeln. man slipper en massa strul med köer, hitta parkeringsplats och sån't. Om det inte är för långt förstås...

Inga kommentarer: