måndag 17 mars 2008

Happy SPD!

Typiska irländare ute och går. Se så glada de ser ut.

Bloggaren i mitten hälsar på den österrikiska delegationen som paraderade i trevlig marschtakt på den irländska nationaldagen. Skulle kanske ha valt en annan vinkning.

Ett typiskt irländskt fordon.


Tre andra typiskt irländska fordon.

Hemma från paraden. Vi lekte med dockor och...

...spelade gitarr. Det är inte var dag vi har en levande, äkta rockmusiker i huset. Rickard har lärt lillebror några schyssta poser. Det handlar om attityd.


I dag, måndag, är det Saint Patrick's Day, vilket sannolikt firas mer här i USA än på Irland. Det serveras grönt öl på pubarna, folk klär sig i konstiga gröna hattar och den irländska flaggan syns vaja runt om i stan. Den irländska nationaldagen märks här. Man förstår att det är många i det här landet som har sina rötter på den gröna ön.

I går var det stor irländsk parad nere på The Mall. Det bästa inslaget var nog Falun Gong-gänget. Vad de har att göra med Irlands skyddshelgon vete gudarna, men de rörde sig vackert till kinesisk musik. Och som vanligt när det är amerikansk parad - oavsett om det är gay pride, 4th of July eller irländskt - så kastas det ut godis och märkliga smycken till alla som vill ha.

Det var en stor och kul parad. Sedan gick vi på Air and Space Museum och kollade in rymdraketer och kände på månstenen. Kvällen avslutades med pizza från Domino's.
Slutligen kan konsateras att vi alla blivit solbrända efter flera dagar med strålande sol, att Caps tagit ett par raka segrar och att GAIS vann över Jönköping Södra i helgen. Livet leker med andra ord.

2 kommentarer:

Anna Karin sa...

Ursäkta, men hur får gubbarna plats i de röda tramp(?)bilarna?

Werner sa...

Om du målar svarta ränder på de gröna Falun Gong gänget så blir det väl i stort sett som GAIS?