onsdag 19 mars 2008

Vår, påsk och ny sockerchock

Påskfirandet inleddes på allvar i dag med "Egg Hunt" på vår montessoriförskola. I vanlig ordning var det ingen måtta på godisöverflödet. Samtliga barn gick hem minst ett halvkilo godis var - av varierande kvalitét. Vi börjar nu förstå hur framgånsrika candylobbyisterna är i det här landet. Med mycket jämna mellanrum pumpas det ut godis i makalösa mängder.

Vi inledde annars firandet i går (tisdag) med att Johanna och Rickard bjöd på en suverän kycklingmiddag och sedan överraskade med stans godaste cupcakes som dessert. Georgetown Cupcake öppnades av ett par systrar för några veckor sedan och oftast är kakorna slut redan efter någon timme. Succén har varit formidabel och t o m lett till artiklar i dagspressen.

Lagom till påsken har våren kommit igång på allvar här i DC. Blommor blommar både i träden och på marken, löven börjar lite försiktigt spricka ut och vårfåglarna sjunger för fullt. Det är varmt, 20 grader nu kl halv tio på kvällen.

Annars har dagen här i distriktet dominerats av demonstrationer mot kriget. Det är nu exakt fem år sedan Irakkriget sattes igång av president George W Bush och enligt en mig närstående källa så är nu två av tre amerikaner mot kriget.

Demonstrationerna inleddes redan i går, då runt 200 personer som befann sig på Union Station plötsligt stelnade till vid ett givet klockslag och stod sedan helt stilla i fem minuter. Denna "freeze-inn" (länk här) väckte rätt stor uppmärksamhet, rapporterade Washington Post i morse.

Våra Sverigepolare åkte hem för ett par timmar sedan, redan saknade. "Vad tomt det blev" sa hustrun lite vemodigt någon timme efteråt. Jag kan bara hålla med.

Välkomna tillbaka!

Stans bästa cupcakes som efterrätt - det kan inte bli bättre.

Köerna ringlar långa utanför och oftast är cupkakorna slutsålda snabbt. Alla pratar om Georgetown Cupcakes med butik på 34:e gatan.

Från dagens godisjakt utanför förskolan. Lillebror har just hittat ett chokladägg, Olivia-Lee har spanat in godis längre bort.

Vad passar bäst när man precis käkat en massa påskgodis mitt på dagen? Jo, en lunch på en klassisk amerikansk hamburger-diner. Rickard, Johanna och Olivia-Lee fick prova på finfin amerikansk matkultur under sin sista dag i USA.

Inga kommentarer: