måndag 18 augusti 2008

Det är sig likt

Drygt 33 grader i dag. Sol och blå himmel. Den första dagen i DC sedan slutet av juni kändes bekant. Dagen har främst ägnats åt upprörda samtal med US Airways fullständigt värdelösa bagageavdelning. Samt en närmast tröstlös väntan på våra väskor. Först blev vi lovade att de skulle levereras i går kväll, så fort planet landat i DC. Sedan skulle väskorna absolut komma på förmiddagen i dag, senast kl 12. Sedan max en timme senare. Därefter en timme senare. Max. Och sedan ringde en glad chaufför och meddelade att han nu precis skulle lasta våra väskor i bilen och att han skulle lämna dom inom en timme. Absolut inte mer. Tre timmar senare dök han upp.

Nåväl. Denna tisdag har även ägnats åt trädgården, där det vuxit något ofantligt. Tomatplantorna har blivit närmast groteskt stora och håller på att ta över hela bakgården. Också broccolin ser rätt bra ut, förutom att den blivit uppäten och/eller kvävd av ogräs på en del ställen. Basilikan är ett något mer sorgligt kapitel. I morse utnyttjade hyresbilen för en storhandling på Safeway. På eftermiddagen kom vännen Ingrid över med en bunt av kidsens kompisar. Skitkul både för dom och oss.

Efter en härlig tacosmiddag (jag lagade maten), gick vi ut på stan och promenerade. Tog en glass på glasscaféet nere på M Street och köpte en massa böcker på bokhandeln. Den stundande presidentkampen börjar synas på allvar, också i antal nyutkomna titlar som handlar om politik i allmänhet och de båda presidentkandidaterna i synnerhet.

Georgetown verkar vara sig likt. Det är rätt lugnt, många är på semester och det finns t o m tomma parkeringsplatser här utanför på gatan. Skolorna här i DC början nästa måndag och då är det back in business as usual.

Kan även konstatera att OS är stort också här. Phelphs framfart i bassängen behandlas med största respekt, liksom herrarnas basketlags överlägsenhet.

Däremot har jag inte sett något i amerikanska medier om Sanna Kallurs nesliga fall på häcken. Trots att hon faktiskt är amerikansk medborgare.

Inga kommentarer: