måndag 25 augusti 2008

Kramar och gråt

Första skoldagen är igång och som väntat var det kaos på skolgården när nästan 200 elever, minst lika många föräldrar samt hela personalstyrkan samsades om utrymmet. Efter ett litet tal av rektorn tågade så eleverna in med sina respektive lärare. Lillebror var så ivrig så han först gick med fel klass. Som tur var upptäckte den allestädes närvarande rektorn fadäsen och påpekade lite försiktigt det hela för den slarvige pappan, som hade noll koll utan glatt filmade sonens lite väl snabba intåg.

Det blev dock rätt till slut och även om det nog pirrade en hel del i magen på både sonen och mig, så kändes det ändå som om skolstarten blev rätt bra. Vi får väl se hur det går resten av veckan, terminen och de nästpåföljande 15 åren.

Syster Yster ägnade sig mest åt att krama sina gamla kompisar och verkade hur trygg och säker som helst. En enorm skillnad jämfört med hur det var för exakt ett år sedan, då hon knappt kunde ett ord engelska och kände sig blyg och bortkommen.

På det hela taget verkade alla trivas och se fram emot att börja skolan. Några få av de små barnen grät och jag såg minst två mammor som också gjorde det, men annars var det väldigt positivt det hela. Det är en enorm fördel att Hyde är en sådan liten skola, där man snabbt lär känna personal och andra föräldrar.

Kul också för mig att träffa en massa folk som jag inte sett sedan i juni. Och samtidigt lite tråkigt att konstatera att några av våra bästa vänner flyttat ifrån DC och att vi nu inte längre kommer att ha det där närmast dagliga småsnacket med dom i samband med lämning och hämtning.


Redo för skolan. Kidsen hade med sig uppskattningsvis 20 kilo packning. Efter 20 meter klagade Lillebror på skavsår efter ryggsäcken.
På vägen stannade vi till vid vår Freestyle. Det är en tidsfråga innan den första bucklan kommer. Folk kan inte parkera i den här stan. Jag får hjärtklappning varje gång någon parkerar framför eller bakom. I går körde grannen in i bilen så det stod härliga till, men inga synbara skador ännu.

Lillebrors lärare Mrs Bailey. Hon har jättemånga armband och är en väldigt populär lärare. Vid förra årets Halloween var hon utklädd till tootsie roll, vilket ledde till att hon därefter kallats Ms Tootsie Roll i vår familj.



Big Sista linar up. Hon liksom bara gled in på skolan och försvann i ett hav av kramande kompisar. Hennes nya lärare, Mrs Kraemer, var dotterns coach i Girls On the Run förra terminen, så de känner varandra väl.


Yngste sonen omgiven av några klasskompisar i den ena Kindergarten-klassen. Hela skolgården var full av barn, föräldrar och skolpersonal. Rörigt men kul.

En fimsnutt från verkligheten i dag:

1 kommentar:

ginna sa...

SÅ skönt att det verkar gå bra,
PUSS från Denver!