måndag 25 augusti 2008

First day at school

Nästan 50 000 elever runt om i DC började skolan denna måndag - och diskussionens vågor om skolsystemet går höga. I dag hade Washington Post en låååång artikel om skolchefen Michelle Rhee's första år (hon tillträdde i juni 2007), ett år som bl a inneburit att hon sparkat 150 personer, lagt ner mer än 20 skolor, satsat mer resurser på yngre och mer motiverade lärare och överhuvudtaget rört om rejält i pedagogikens grytor här i distriktet.

Hon är fortfarande populär i många läger, men kritiken börjar skönjas borta vid horisonten. Elevernas resultat i DC har inte märkbart förbättrats under det gångna året. Många äldre lärare och en hel del rektorer menar att hon ensidigt gynnar vissa typer av lärare (således har hon anklagats för såväl rasism som sexism och "ageism", åldersdiskriminering). Dessutom har hennes idé om att belöna vissa elever med pengar väckt en stor debatt.

Vår rektor är dock en stor anhängare av Rhee och jag tycker fortfarande att hon är en nödvändig slåttermaskin i det byråkratiska ogräsfält som DC Public School består av. Fortsätt röja!

Denna första skoldag blev bra både för nybörjaren Lillebror och den mer erfarna Syster Yster. Och Big Brother tjuvstartade på sin nya skola i eftermiddags med två timmars stenhård fotbollsträning i 35-gradig värme. Han tyckte det var skitkul. Han börjar skolan på riktigt nästa tisdag.


First day at school. He's happy. He's proud.

Dottern med nya läraren Mrs Kraemer. Här i samtal med klasskompisen Kevin.

Big Brother efter dagens fotbollsträning med nya skolan.

Inga kommentarer: