söndag 24 augusti 2008

Skoldags och GAIS-förlust

Ryggsäckarna är packade, inhandlingslistorna avprickade och kidsen duschade och hårtvättade; i morgon börjar Syster Yster och Lillebror skolan. Och för Lillebror är det förstås alldeles speciellt eftersom det är hans allra första skoldag. Nu i kväll, när vi packade alla saker som ska med, var han uppenbarligen stolt över att han nu kommer att tillhöra the schoolkids. För även om han hängt mycket på skolgården och känner en massa barn på skolan redan, så har han ju inte varit en riktig skolkille. Men nu är det dags.

I dag inhandlade vi det sista på den digra "supply list" som föräldrarna får några veckor innan skolstart. Det är allt från speciella sorts pennor till ziplock-påsar och pappersnäsdukar. I Lillebrors packning finns även 500 ark kopieringspapper och tillsammans med allt annat blir det en rätt ansenlig tyngd att bära på.

I år kommer vi inte längre att vara ensam svensk familj på vår skola. Lova och Elina heter två systrar som precis flyttat hit. Lova ska gå i 3rd grade och får därmed Ms Miller som lärare. Syster Yster hade henne förra året och vi var otroligt nöjda med henne, så det kommer säkert att gå bra för Lova också. Elina börjar i samma klass som Lillebror, som generöst lovat att hjälpa sin klasskompis med stort och smått.

Vår dotter ska börja i 4th grade och får Mrs Kraemer som lärare. Hon verkar kanonbra och har redan frågat mig om jag vill hjälpa henne coacha "girls on the run" i höst. Det är en slags löparklubb via skolan som dottern var med i förra året.

Den tredje avkomlingen häröver, Big Brother, har faktiskt sommarlov en hel vecka till. Nästa tisdag börjar han i 6th grade på Edmund Burke School en bit härifrån. Däremot börjar hans fotbollsträning i morgon eftermiddag.

Och apropå fotboll. GAIS lyckades med befriften att förlora mot serieledarna Kalmar FF med 1-4, efter att ha haft ledningen ett bra tag i första halvlek. I andra verkar spelet ha totalhavererat. Kapten Lundgren behövs nog därute på plan. Tyvärr är han skadad och borta resten av säsongen. Det var rätt deppigt att följa SR:s referat via webben och efter 1-3 gav jag upp och satte mig i trädgården med tidningen och en kopp kaffe istället. Och nästa match är derbyt mot Blåvitt. Det känns som att det kommer gå spikrakt åt skogen.

Inga kommentarer: