tisdag 16 december 2008

Back in the District

Efter fyra lyxiga och lata dagar i Florida är vi nu tillbaka i DC. Miami var över förväntan, South Beach med sina art deco-kvarter coolare än vad jag trodde och Lilla Havanna var väldigt... kubanskt. Förutom att vi strövade runt i dessa kvarter, tillbringade vi rätt mycket tid i poolerna, på stranden och på restauranger. Det blev även dopp i den atlantiska oceanen samt en del fågelskådning. Jag lyckades komma ut och springa ett par morgnar och provade också på hotellets sauna som visade sig vara riktigt bra. Maten var suverän, drinkarna toppen och hotellfrukosten var bland de bästa vi någonsin upplevt. Men det kanske inte var så konstigt eftersom hotellchefen visade sig vara en svensk tjej från Falköping. Blott Sverige svenska frukostar har.

På det hela taget en underbar tripp. Kunde gott tänka mig att stanna ytterligare några månader. Men även washington DC har ju sina ljusa sidor. Mycket djur till exempel. Bland annat är vi nu uppe i sex infångade möss (två levande, fyra avlidna) och när vi kom hem i går var bilen helt och fullständigt täckt av fågelskit. Vi hade ställt den under ett träd som uppenbarligen var ett poppis rastställe för traktens fåglar. Skoj.

Lillebror i sol och pool.

Glada badare i floridansk värme.

Syster Yster med i en av hotellets fem pooler.

Det var rätt kul att hoppa i de atlantiska oceanvågorna. Drygt 20 grader i vattnet.

On the beach. En av skyskraporna i bakgrunden var vårt hotell.

Exilkubaner fördriver tiden i väntan på att Castro ska falla.

Bloggaren framför minnesmonumentet över invasionen av Grisbukten - en av historiens mest misslyckade militära operationer.

Vi åkte till en av världens största shoppingcenter och tittade på en helt absurd julvärld som de byggt upp.

En lite märklig blandning av tre vise män, Lillebror, Jesusbarnet i krubban, palmer och en julgran. Bilden tagen i South Beach.


3 kommentarer:

Anna Karin sa...

Åh, vad det ser härligt ut!
Fast ganska skönt att du är tillbaka, det har varit lite småtrist på den här bloggen ett tag,
tycker AK

Anonym sa...

Ni verkar ha det bra där borta. Jag, avensjuk? Neeej varför det?

Peter sa...

Det är toppen att vara tillbaka i DC! Här är för närvarande 9 grader varmt, regnet hänger i luften, julen står för dörren och jag har just sanerat bilen från fågelskit för andra dagen i rad.