torsdag 25 december 2008

Post tomte (efter jultomten)

En ögonblicksbild från julafton strax efter tomtebesöket.

Juldagspromenad i vårväder. I bakgrunden den grekiska ambassaden.


Det har varit en ytterst stillsam dag här i DC. För de flesta amerikaner som firar jul är det ju juldagen som är den stora dagen och det märks. Knappt någon trafik, stängda butiker och en tystnad som är väldigt ovanlig att uppleva här i Distriktet.


Vi har ägnat juldagen åt spel, pussel, lek med julklappar, promenader och måltider. Vädret har varit närmast vårlikt, med strålande sol och över tio gader varmt.

Julafton förflöt enligt alla våra planer, förutom att saffransåsen skars sig. Risgrynsgröten kokad på sushiris blev helt perfekt (tack Taina!) och nubben smakade precis som en nubbe ska. Våra vänner Robert och Martina med kids kom över en stund på eftermiddagen för en julaftonspromenad och efterföljande glögg. Väldigt trevligt.

Sedan var det dags för tomten, som detta år såg en aning märklig ut. Men det är svårt att få tag på bra tomtemasker här i DC. Alla blev glada för sina klappar och en sömnig och mätt julefrid infann sig framåt kvällen.

I morgon är det tidig uppgång. Vi ska köra norrut, mot Appalacherna i Pennsylvania, för en heldag på Liberty Mountain - utförsåkning en dryg timmes bilväg härifrån. Återkommer med rapport.

I övrigt? Mus nummer sju fastnade i fällan på julafton. Den ligger nu begravd på bakgården. Caps vann över N Y Rangers. Och jag borde nog börja springa igen efter all julmat... Men det får bli en senare historia. Bra nyårslöfte, kanske?

Inga kommentarer: