onsdag 17 december 2008

Dubbelt tandläkarbesök

Denna dag, som fortfarande när detta skrivs är en onsdag här i Amerika, blev tämligen sönderhackad på grund av dubbla tandläkarbesök. Först på morgonen var jag med Big Brother hos orthodontisten. Ett svårt ord som min hjärna verkar vägra att lära mig att säga. Hur som helst, en orthodontist är en tandläkare som specialiserat sig på tandregleringar. Storebror ska nämligen få tandställning. Det är inget ovanligt här i USA, där i stort sett varenda människa under 25 går omkring med olika former av saker i munnen. Ofta handlar det om kosmetiska fixningar, ett vackert leende är väldigt viktigt in the states.

Big Brother har dock medicinska skäl att fixa till tänderna, eftersom det helt enkelt är för trångt för några av de permanenta tänderna om man inte ordnar plats för dom. Så ni blir det tandställning både uppe och nere i ungefär ett år.

På eftermiddagen var det dags för nästa tandläkarbesök, denna gång hos vår "vanliga" tandläkare, Dr Glad (som egentligen heter Dr Gluck). Samma patient som på morgonen, men nu var det två hål som skulle lagas. Det har uppenbarligen slarvats med tandborstningen...

Hålen var dock små och det hela gick på drygt 20 minuter och Big Brother kände inte ett dugg trots total frånvaro av bedövning. Duktig kille. Det är ju sådär halvkul att gå till tandläkaren och att dessutom behöva gå till två olika under samma dag är kanske inte direkt dubbelt så kul, om ni fattar vad jag menar. Dr Glad har för övrigt sin mottagning i Watergate-komplexet -läs mer om detta på min andra blogg, Amerika-reportage.

I övrigt att rapportera från Distriktet: Julen närmar sig här också och alla önskar en "happy holidays". Kidsen har två dagar kvar i skolan, sedan väntar två veckors jullov. Eller "winter break" som det heter här. På fredag är det dags för traditionell julkonsert med alla barn på Hyde Elementary School.

Någon snö har vi inte. Det är rätt tråkigt väder, runt 8-10 grader och mulet för det mesta.

Capitals fortsätter att vinna i NHL-hockeyn och Nick Bäckstroom spelar bättre än någonsin.

Sist men verkligen inte minst, en film från Syster Ysters sånguppvisning i måndags. Succé, förstås, inför en entusiastisk publik. Vi hann precis dit efter att ha landat med Floridaflyget. Det är stressigt att vara stjärna... För att inte tala om hur stressigt det är att vara stjärnans föräldrar.


3 kommentarer:

Werner sa...

Du har din framtid säkrad som manager för din begåvade dotter. Grattis.

Peter sa...

Jo, jag tjatar ständigt på mina barn att de ska bli framgångsrika och - framförallt - rika eftersom de är min pensionsförsäkring. Jag kräver inte så mycket. Bara ett lyckligt liv i överflöd.

Anonym sa...

Ellen rules!!!