onsdag 3 december 2008

Kvartssamtal med Lillebrors fröken

I eftermiddags var det kvartssamtal med läraren i Lillebrors Kindergarten-klass. Och här är verkligen kvartsamtalen just kvarssamtal. Läraren följer tämligen strikt en ordning som innebär en snabb genomgång av de viktigaste prylarna - hur det går i matte, reading, writing, social studies, science och allt vad det nu heter. Har eleven ifråga några särskilda problem tas detta upp också. Och på slutet finns det lite tid för föräldrarnas egna funderingar eller åsikter.

Lillebror fick som väntat ett strålande betyg av sin fröken. Han har börjat läsa på allvar och skriver betydligt bättre än för bara några månader sedan. Han älskar sin skola, sin fröken, sina klasskompisar och varje dag dansar han till skolan på glada ben.

Normalt läser jag för honom varje kväll och sedan en tid har han själv fått läsa några meningar eller en sida ur boken vi håller på med. Det är lite kul att höra honom ljuda på engelska, fast det är svenska böcker vi läser oftast. Det där med svenska böcker är ett medvetet val. Han läser, skriver, pratar och lyssnar på engelska så många timmar varje dag, så någon kvarts läsning på svenska känns definitivt befogad.

Alla tre barnen har börjat prata lite svengelska nu efter ett drygt år här i USA. Lillebror blandar mest. I dag när han skulle berätta om sin skoldag, så lät det ungefär så här:

"Och sen så fick vi three newspapers som vi skulle cut in pieces och sedan tog vi glue och gluade ihop newspapren med våra paintings och sedan gick vi for lunch. We had so much fun today!"

Själv har jag no problems med those things.

Inga kommentarer: