lördag 20 december 2008

Jul i expressfart

Julefrid. Ändlösa, trivsamma, slappa dagar. Storstädning. Köpa julklappar. Planera mat. Köpa mat. Vara trevligt och snäll så tomten kommer.

Dagarna går fort, julen närmar sig med expressfart och nu är det plötsligt lov. I fredags hade kidsen avslutning på vår kommunala skola med konsert för alla föräldrar. Förra året bjöd Syster Ysters klass på en alldeles egen och totalt galen version av "Tipp Tapp" med er egen bloggare som gitarrist. I år körde de en hialös version av någons slags åsnesång. Bra är bara förnamnet.

Lillebrors kindergarten-gäng bjöd på "Suzy Snowflake" - en gigantisk succé inför den fullsatta salen.

På fredagskvällen hade vi en trevlig middag med kompisar hemma hos oss och i dag, lördag, gick jag och ungarna med flera på collegebasket på Verizon Center. Vi hade fått gratisbiljetter till Hoyas hemmamatch och njöt av bra platser och bra spel. Collegebasket på den här nivån i USA håller helt klart svensk elitserienivå. Minst. Georgetown vann.

Samtidigt, i Philadelphia, förlorade Caps sin sista match före jul med 1-7- Ingen vidare julklapp för Bäckström och Nylander. Men de har ju trots allt spelat riktigt bra under hösten och leder sin serie tämligen komfortabelt. Händer inget oförutsett bör laget klara sig till slutspel.

Lördagskvällen ägnades åt middag hos vänner bosatta på Q Street, ett stenkast från Dumbarton där vi bor. Mycket gott, mycket sympatiskt. De är båda psykologer/terapeuter och vid ett tillfälle smög jag ner i källaren och kollade in deras respektive mottagningsrum (de tar emot sina patienter i varsitt rum i huset). Man jobbar ju på en tillsynsmyndighet

Jo, det fanns både en schälsong och ett paket med kleenex i varje rum. Precis som det ska vara.

Inga kommentarer: