tisdag 9 december 2008

Ny GAIS-tränare. Med AIK-tatuering. Jättekul.

Jaha. Nu är det väl bara att vänta på "dråpliga kommentarer" från Martin, Björn, Johan, Göran och alla andra Gnagare jag känner. Den nya GAIS-tränaren Alexander Axén, som presenterades tidigare i dag, har nämligen Solna AIK:s klubbmärke tatuerat på armen.

Kul. Verkligen. Kul.

Man får väl vara glad att han inte har det tatuerat i pannan. Och det finns ju laser, som någon på ett av GAIS-planken skrev...

Distriktets enda anarkistiska bokhandel, Brian MacKenzie Infoshop slår igen. Den ligger borta på 9:e gatan och stänger vid nyår. För få aktiva medlemmar och för få kunder är en olycklig kombination.

Jag har cyklat dit några gånger och köpt en och annan bok, dom har rätt kul utbud. Bland annat handlade jag examenspresenten till vår barnvakt Frida här. Hon blev jätteglad för en bildbok om punkens historia.

Nu lär det väl bli utförsäljning lagom till jul antar jag. Det är lite sorgligt att ett av de få riktigt radikala skyltfönstren försvinner här i stan. Distriktet blir fattigare. Jag gillar dom där små alternativa och ideellt drivna ställena som på något sätt verkar överleva mot alla odds. De behövs som motvikt till allt annat här i Distriktet - allt som är så etablerat, har så mycket resurser och sköts så professionellt.

Men Infoshopen överlevde således inte. De packar ihop ungefär samtidigt som Obama flyttar hit. Så kan det gå.

I övrigt kan rapporteras:
  • Den första musen har följts av - ytterligare tre! Två lyckades jag dock fånga och släppa loss levande. Musinvasionen kan ha berott på kylan.
  • Det iskalla vädret har ersatts av en ljum vind och runt 15 grader i luften.
  • Caps spelar ömkligt. Men Bäckstrooom gör mål i nästan varje match.
  • Det har efterlysts information om vår mathållning här på Dumbarton Street. Okej. I dag lagade jag kyckling med indisk curry och rikligt med rödlök. Till detta serverades ris samt organisk cucumber och morötter. En Samuel Adams Winterlager var perfekt till denna anrättning som kanske var det godaste jag någonsin lagat. Men det säger jag å andra sidan i stort sett varje gång jag lagat något, som min dotter påpekade i dag. Utom när jag lagar min äckliga äppelpaj.
  • Vi har satt upp vår härligt amerikanska plastjulgran. Ska försöka ta en julig bild av den så småningom.

Take care.

2 kommentarer:

Martin Börjeson sa...

Vadå "dråpliga kommentarer" - det är ju bara att gratulera ... Vi AIK:are är ett godmodigt släkte, som bara vill vår omgivning väl.

För övrigt är Tjockhult mörkt och om möjligt blaskigare än vanligt. Har numera pannlampa OCH reflexväst under träningsrundorna. Men om tio dar drar vi söderut, långt söderut. Cape Town, here we come!

Peter sa...

Hmmm. Låter helt okej. Inte med pannlampan utan med Cape Town. Här har för övrigt varit 20 grader hela dagen. Men regnigt.