söndag 7 december 2008

Kanonlopp av löpartalang

Ingen snö men iskallt och en stygg vind, gjorde att förhållandena var tuffa när Girls on the Run-racet avgjordes tidigt i morse. Vi vandrade över till våra kompisar Emma och Raymond strax före 7 i morse och åkte i deras bil till startplatsen belägen precis vid floden, intill Jefferson Memorial. Efter att försökt sätta fast nummerlappar och tidtagar-chip med stelfrusna fingrar, gick starten strax efter kl 8. Man fick passa sig för att inte ramla på de många isfläckar som fanns längs vägen.

När vi väl kom igång blev det dock snart varmare under alla lager av tröjor och byxor som vi tagit på oss. Och en kort stund var det nästan njutbart. Efter halva sträckan (hela loppet är fem km) vände vi och insåg att vi hade haft en rätt trevlig resa utåt. Plötsligt hade vi den där isvinden rakt i ansiktet. Det var bara att bita ihop och köra.

Tiden blev ungefär fem minuter långsammare än när vi sprang samma lopp i våras, vilket helt och hållet berodde på omständigheterna. Då var det runt 20 grader varmt och livet lekte.

Hur som helst gjorde Syster Yster ett kanonlopp och var snabbaste tjej av alla startande från Hyde. Själv längtade jag intensivt efter en bastu när vi kommit i mål...

Kallt men glatt före start.

Syster Yster med polaren Rina efter målgång.

1 kommentar:

Anna Karin sa...

Gratulerar till det fina resultatet!
/mormor