lördag 27 december 2008

Nästan som en vårdag i fjällen

Tidigt på Annadags morgon åkte vi med två fullastade bilar, tre vuxna och sju barn till Liberty Mountain i Pennsylvania. Strax före kl 10 var vi framme och efter en massa liftkortsköp, utprovning av hyrskidor och -pjäxor och annat smått och gott, började vi åka utför. Se stora kidsen klarade sig i stort sett själva i de något mer lutande backarna, medan jag och Robert mest höll oss i barnbacken tillsammans med våra respektive femåringar.

Det blev en härlig dag, med sol och perfekt temperatur. Inte så värst mycket folk heller så det blev mycket skidåkning eftersom väntetiderna vid liftarna var närmast noll hela dagen.

Syster Yster och Big Brother var snart inne i sina gamla skidåkarvanor - trots att det nästan är två år sedan de stod på ett par skidor senast - och svängde och bromsade utan problem. För Lillebror var det i praktiken premiär för slalomåkning. Han provade i och för sig på det lite när han var tre år, med den räknas knappast. När vår dag i de amerikanska pisterna led mot sitt slut körde han själv ner för rätt rejäla backar och hade lärt sig både svänga och bromsa hur bra som helst. Han var väldigt stolt - precis som jag...

Överhuvudtaget blev det en väldigt positiv dag, där alla barnen hade hur kul som helst. Vi körde på till klockna var över sju på kvällen. Då hade det fina vädret övergått till ett kyligt regn och vi packade ihop oss i bilarna och körde hemåt mot Distriktet igen, trötta men mycket nöjda efter en toppendag.

Syster Yster med kompisen Lova. I bakgrunden ses Elina och Robert.

Big Brother och Lillebror tar en break i skidåkningen.

Han var rätt nöjd med sina framsteg i pisterna, Lillebror. Här fångad framåt kvällskvisten i soffliften på väg uppför berget.


Inga kommentarer: