söndag 7 oktober 2007

En kort uppdatering

Dagarna bara flyger fram här i DC. I dag har vi haft kompisar (både vuxna och barn) på besök nästan hela dagen. Vi har spelat tennis och basket borta i parken, ätit gemensam sen lunch, lekt, spelat spel och en massa annat. Dagen avslutades med en cykeltur till Dupont Circle, där vi levererade två barn.

I går var vi downtown på vernissage. Det var grannen Joan som ställde ut sina tavlor i blandteknik. Vi tyckte om flera av verken och funderade starkt på att köpa, men det blev inget till slut. Väldigt trevligt vernissage hur som helst och Joan verkade uppriktigt glad över att vi kom.

I fredags var jag som vanligt bibliotekarie på Hyde ES och på kvällen återförenades familjen eftersom hustrun återvände från några dagar i Florida.

Det är långhelg här i USA. I morgon, måndag, är det Columbus Day. Denna helgdag firas alltid andra måndagen i oktober till minne av att Columbus sägs vara den som upptäckte Amerika den 12 oktober 1492. Detta är ju helt fel. Som vi skandinaver vet ju så var det ju i själva verket Leif Eriksson från Norge som upptäckte Nordamerika år 1 000. Men inte firas det någon Eriksson-dag för det.

Hur som helst så är DC stillsamt och lugnt eftersom många passat på tillfället att åka ut till havet eller upp i bergen under helgen. Det är fortfarande klart badvänligt här, strax under 30 grader och solsken.

Inga kommentarer: