tisdag 9 oktober 2007

Mera sport och amerikanskt kvartssamtal

Min gode vän P i Göteborg mejlade i går desperat och ville starta en krisgrupp av två skäl. Det första: P är en av de verkligt få trogna anhängarna till Östers IF, som just nu ligger rätt pyrt till i Superettan och som riskerar att åka ur. Det är i praktiken fem lag som kommer att slåss om att undvika de två nedflyttningsplatserna. Förutom hjältarna från Växjö finns en annan klassisk klubb bland de fem; Degerfors IF.

Det andra skälet till krisgruppsinitiativet var att Göteborg nu börjar kännas lite väl blåvitt. IFK är på väg att vinna Allsvenskan, i konkurrens med Djurgården och Kalmar FF. Eller som P uttrycker saken: "Många av dom (IFK-anhängarna) har redan nu svårt att bära framgången med värdighet. Vad kommer hända om dom vinner?"

Jag tror tyvärr risken är stor att IFK vinner Allsvenskan i år, vilket ju skulle kunna tyda på att brott lönar sig (jag tänker på de märkliga skatteaffärerna). Å andra sidan vill jag inte att Djurgården ska vinna heller (förlåt pappa i himlen). Och Kalmar iffiff är ju bara för tråkiga för att vara värdiga vinnare, även om Fredriksskans ligger väldigt vackert vid sundet. Prekärt läge, med andra ord.

Däremot tror jag faktiskt att Stig Svenssons pojkar klarar av att hålla sig kvar i Superettan. Räknar jag rätt så är det tre matcher och nio poäng kvar att spela om. Nästa omgång möter de Åtvid som inte har något att spela för längre. Det löser sig - Värendsvallen kommer att fortsätta hysa elitfotboll. Samla istället krafterna till att möta de ovärdiga och fullständigt odrägliga blåvitt-fansen...

Kort rapport från DC och familjelivet: I dag har skolan varit stängd på grund av "föräldrakonferens", vilket innebär att varje elevs familj får en kvart med respektive lärare för en uppdatering av hur eleven ligger till. Kvartssamtal finns alltså verkligen kvar här. Våra skolkids fick båda väldigt bra omdömen och båda lärarna, Mrs Roth och Ms Miller, var "very impressed" över hur snabbt barnen kommit igång i det nya landet, såväl i de olika skolämnena som med språket och socialt med kompisar.

Kul!

Eftermiddagen ägnades åt ett besök på en public pool i Takoma Park, tillsammans med några av barnens vänner och deras mamma. Mycket trevligt och oerhört behagligt att bada i en stor och sval pool, eftersom det känns varmare och fuktigare än på länge. Och mycket rikigt så gled det över ett åskoväder senare på kvällen.

Aftonen avslutades med ett besök på Johnny Rockets - en klassisk diner nere på M Street här i Georgetown.

Inga kommentarer: