fredag 26 oktober 2007

Regn

Det fortsätter regna. Jag har genomfört en räddningsaktion för att om möjligt ge våra nya trädgårdsmöbler en chans till en fortsatt tillvaro på denna jord. Med risk för eget liv gick jag ut i detta väder, lyckades mot alla odds få upp den blytunga luckan till källaren och klarade sedan - tro det eller ej - att ensam bära ner samtliga trädgårdsmöbler på egen hand. Kände mig som Fuglesang på rymdpromenad i färd med att laga en trasig solfångare eller nåt. Nu står soffan, bordet och stolarna där nere och torkar. Får väl se om de går att rädda.

Den planerade filmvisningen på skolgården, som skulle ha genomförts i dag (uppskjuten från förra fredagen då det regnade), flyttades till kyrkan tvärs över gatan. Barnen och hustrun var där med några kompisar. De visade bland annat en klassisk film så här i Halloween-tider: "It's the great pumpkin, Charlie Brown", från 1966. Ett stycke amerikansk kulturhistoria, sanna mina ord.

Själv satt jag framför TV:n och såg Caps få stryk av Vancouver Canucks. Bröderna Sedin och Näslund spelade bra. Nylander scorade för Caps. Bäckström var inte ens nära. Nä, tacka vet jag NFL och Redskins. På söndag lirar mina nya hjältar mot Patriots. Jag kommer att sitta bänkad med ett sixpack. Eller två. Skulle tro att Ola sitter bredvid.

I min serie "Saker som skiljer sig här från där":

3. Amerikansk TV har ingen text-TV. För mig som är i det närmaste text-TV-beroende är det väldigt jobbigt. Men som tur är finns SvT:s text-TV på webben så jag går in och knappar in några sidor när jag känner att suget är för stort. Problemet är bara att det går för snabbt på webben. Man behöver liksom inte vänta ett varv som man måste göra på "på rikigt".

Have a great weekend!

Inga kommentarer: