måndag 8 oktober 2007

Hockey-feber. Inte.

Den 19-årige svenske hockeyliraren Nicklas Bäckström gör enligt en del svenska medier succé här i Caps - Washington Capitals. Caps har vunnit sina två första matcher i NHL, möter NY Islanders på bortais (just nu) och har således inlett klart bra. Michael Nylander har gjort ett par mål och Bäckis har en assist så här långt.

Men någon hockeyfeber kan man knappast prata om här i DC. Och uppmärksamheten i medierna är måttlig. Det har varit några "inför-artiklar", där bland andra Nylander intervjuats och de två matcherna som spelats naturligtvis bevakats, dock utan några större åthävor.

Verizon Center (som tidigare hette MCI) är långt ifrån full när Caps spelar hemma och nu har hockeyn fått maka på sig för att det pågår någon slags horseshow där resten av veckan.

Samma öde (då menar jag alltså bristande uppmärksamhet, inte att de tvingas fly för några hästar) delas för övrigt av friidrotten och fotbollen (soccer). De har väldigt svårt att få genomslag i de breda folklagren, även om fotbollen nu så smått börjar etablera sig genom den omfattande invandringen från Latin- och Sydamerika. Att Beckham spelar i LA Galaxy har väl också hjälpt till att öka intresset. När DC United mötte Galaxy för någon månad sedan var faktiskt RFK Stadium fullsatt - vilket är oerhört sällsynt.

Nä, istället är det de klassiska amerikanska idotterna, football, baseball och basket, som får uppskattningsvis 80 procent av det mediala sportutrymmet. Resten får delas mellan racing, golf (en sport?), tennis, hockey, boxning och diverse (cykel, simning, rodd, friidrott och andra sporter som jag förträngt). Ska bli intressant att se hur mycket uppmärksamhet de klassiska vinteridrotterna får - skidor, alpint, backhoppning. Jag ser fram emot att se direktändningar av Holmenkollens femmil och vinterns skidskyttetävlingar. Och skridsko från Hamar. För att inte prata om skidorientering.

Själv har jag precis varit ute och sprungit min 8 kilometersrunda. I går avgjordes två större löpartävlingar: Chicago Marathon och The Army Ten-Miler här i DC. Totalt tre dödsoffer noterades i hettan. Löpning är inget för småkids.

Inga kommentarer: