fredag 19 oktober 2007

Kravaller i Georgetown?

Världsbanken och IMF (Internationella Valutafonden) håller årsmöte här i DC i helgen och i dag, fredag, planeras det protester mot den politik som dessa organisationer står för, särskilt när det gäller synen på miljöfrågor, ekonomisk tillväxt och solidariteten med tredje världen. Eftersom kvarteren runt Världsbanken är helt avstängda, så kommer demonstrationerna att hållas här i Georgetown ett längre stenkast från huvudkontoret.

Det ska bli intressant att se om det blir några kravaller. Lokalt här i Georgetown har man gått ut med varningar om att det kan bli "lite rörigt" på fredag eftermiddag och kväll. Jag pratade med en bekant som jobbar på Världsbanken och han trodde att det nog kunde bli en del aktiviteter, men "polisen här i DC är van att handskas med sådant här, så det ska nog gå bra" som han uttryckte saken. Det återstår att se om det blir några kravaller i kväll. Enligt väderprognosen väntas "heavy thunderstorms" senare i dag, vilket kanske kan lägga sordin på den revolutionära stämningen. Jag lovar att rapportera om det händer något.

Jag fick plötsligt lite tid över i dag, eftersom Karen gav mig ledigt från skolbiblioteket (utan löneavdrag...). Så jag passade på att springa 15 km i rätt bra tempo. Vädret är väl inte direkt optimalt för långlöpning, runt 27 grader och väldigt hög luftfuktighet, men å andra sidan går man ju snabbt ner i vikt.

Nu stundar helgen med bland annat ett kärt kusinbesök från Sverige. Have a great weekend, som vi säger här.

Inga kommentarer: