torsdag 25 oktober 2007

Raindrops keep falling

Det regnar i DC och våra nya trädgårdsmöbler ruttnar bort. Cykeln på bilden är ett loppisfynd. 40 bucks för 21 växlar. Mitt livs affär.

Det har regnat oavbrutet sedan vi köpte trädgårdsmöblerna. Ett felköp? Nja, efter regn kommer sol. Någon gång ska vi sitta därute på de vackra trämöblerna. Jag har inte gett upp hoppet.

Min nya serie: Saker som skiljer sig här från där.

1. Man kan inte säga "Kom nu barn, det är grönt" vid övergångsställen eftersom det inte är grönt. Det är vitt. Och när det är röd gubbe så är det inte röd gubbe. Det är en röd hand.

2. När det regnar får barnen inte gå ut på rasterna. Talessättet det finns inget fel väder, bara fel kläder är fullständigt okänt här.

Tack ni som skickar in små kommentarer - det är kul! Jag vet att det rätt många som läser denna anspråkslösa blogg (som kommer ut i bokform inom kort ;-)), på något sätt har den spridit sig ut i världen via släktingar, kompisar, arbetskamrater och bekanta.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Lyckliga barn som slipper gå ut i dåligt väder! På SMHIs hemsida kan man se att solen kommer tillbaka till er på lördag.
/Greta L

Hanna sa...

Ja det kan du ge dig på! Att bloggadressen sprids, alltså. Jag delar frikostigt ut den på jobbet! Jag har en kompis som tog med sig ett par klassiska "galonisar" till Chile - och där bara gapade folk. Inget ur-och-skur-dagis där inte...
/Hanna