måndag 29 oktober 2007

Halloween-vecka

Pumporna är slut i affärerna. Hela stan är pyntad med spindelnät, skelett och monster av olika slag. Föräldrar har burit hem tonvis med godis och utklädningskäder. Det förbereds parader i varje gathörn. Washington DC är redo för en intensiv Halloween-vecka. Det är rätt hysteriskt.

För vår del inleddes det redan i går, söndag, då det var Halloween-partaj i den närmaste parken, Rose Park. Och i morgon, tisdag, har skolan sin stora Fall Fest, med parad och godisregn. Samtliga barn (och en del vuxna med skulle jag tro) kommer att vara utklädda.

På onsdag är det dagis som har parad. Och sedan på kvällen är det dags för den stora "trick or treat"-promenaden, som alla barn gör i sina respektive grannskap. Då gäller det att ha bunkrat upp med godis.

Förhoppningsvis tycker barnen att det här är kul.

I serien "Saker som skiljer sig här från där":

4. Att stänga av vattenkranarna här kan vara rätt förvirrande eftersom de ofta går åt fel håll. Har man, som jag, ägnat ett liv åt att träna på att varmvattnet stängs av genom att man skruvar kranen till vänster, är det rätt svårt att ställa om och göra tvärtom. Oväntat svårt faktiskt. Jag vet inte hur många gånger jag lämnat varmvattenkranen i vårt badrum (här finns ju naturligtvis i stort sett ett badrum till varje sovrum) rinnande för att sedan börja fundera på vad det är som brusar. Eller så påpekar min fru stillsamt att jag återigen lämnat kranen rinnande.

Vädret? Kallt! Crispy som de säger här. Lite drygt tio grader, sol och en stilla vind. Kan även meddela att Redskins förlorade mot Patriots i går. 52-7. Pinsamt. Vi räknade ut att det skulle kunna motsvara ungefär 7-1 i riktig fotboll. Fast då var ju HIF värre mot HBK. 9-0 i säsongens sista allsvenska match. Vilket slut!

Inga kommentarer: