söndag 28 oktober 2007

Sol

Ja, så fort jag hade burit ner de blytunga trädgårdsmöblerna i källaren så slutade det regna och solen började skina igen.

Helgen har varit kanon så här långt. I lördags åkte några av oss upp till Adams Morgan där vi hälsade på en hippie, Derell, som hade köpt upp ett helt konkurslager från en maskeradaffär. Här fanns allt - märkliga klänningar, clownkläder, jättelika kaninhuvuden, mängder av peruker, piratkläder, masker... Vi gick runt i Derells röriga källare i flera timmar tillsammans med andra maskeradintresserade. Hit kom performace-artister, skådisar och vanligt folk som var på jakt efter roliga Halloween-kläder. Vi plockade till oss massor av fynd som vi sedan transporterade hem med buss.

På eftermiddagen var det pumpkin-party hos en av barnens klasskompisar, Garett. Hans föräldrar John och Cynthia har en restaurang borta vid Capitol Hill, ett stenkast från Capitolium, och hade bjudit in kompisar dit för att "karva pumpor", äta korv och dricka diverse drycker. Jag var inte med själv men enligt rapporterna hade det varit jättekul och resultaten står nu på trappan: Två oerhört snygga och hemska pumpor som man stoppa ljus i.

På kvällen hade vår egen mästerkock Ola, kusinbarnens fader, tillagat en oerhört välsmakande fiskgryta som avnjöts med att svalt chardonnay och färskt vitlöksbröd. Aftonen avrundades med att vi såg Caps få stryk av St Louis med 4-2. Men i dag är det Redskins!

Några noteringar:
  • Som ett par uppmärksammade läsare såg så funkade inte länken till Charlie Browns pumpkin-film i det förra inlägget. Ursäkta slarvet. Länken är nu borta.
  • Öster åkte ur Superettan. Jag trodde de skulle klara sig kvar, men hade fel. Men Växjös stolthet kommer tillbaka. Mina egna Atleter har varit nere och harvat i nivåerna under Superettan i flera säsonger, så det finns hopp.
  • Det ser ut som det blir Blåvitt som tar hem guldet i år. De sista matcherna pågår just nu.

1 kommentar:

Unknown sa...

Jag sa ju att solen skulle komma tillbaka på lördag. Duktigt, SMHI!