söndag 11 november 2007

Hänt se'n sist

Dottern med sleep over-kompisarna. Mycket lyckat. Trevliga tjejer.

Dom har jättestora dammsugare i USA.

Redskins förlorade men vi har ett nytt lag på G.


Långhelg i DC. I morgon måndag är det Veterans Day, vilket innebär helgdag, stängda skolor och dagis och en ovanligt lugn helg eftersom många Washington-bor passar på att sticka iväg åt olika håll.

Annars laddas det allmänt upp inför nästa storhelg som kommer om två veckor; Thanks Giving (TG). Butikerna är fyllda av slaktade kalkoner. Det sägs att TG är en större helg än julen, eftersom i princip alla firar den oavsett religion. Det är definitivt den största resehelgen i alla fall. En trevlig egenskap är att TG i stort sett helt är befriad från kommersiella intressen (förutom möjligen från kalkonuppfödarna). Inga presenter, inte en massa godis eller andra konstiga saker. Mest ett rejält fokus på att umgås med familj och släktingar.

Fars dag är mer kommersiell. Jag vet inte om den firas här. I Sverige inföll den tydligen i dag, vilket gick oss spårlöst förbi fram till för en liten stund sedan. Men jag är inte bitter. Näedå.

Sedan sist har dottern haft en sleepover med tre kompisar, Kira, Rina och Victoria. Det blev väldig lyckat och skojig, med tacos, godis, lek och fnitter och skratt långt in på natten. Dottern var mycket nöjd efteråt.

Storebror flydde från tjejerna och sov över hos Jordan, där han var kvar hela lördagen. Mormor och morfar gick på NHL-hockey med de andra barnen och såg Caps förlora mot Tampa Bay Lightning. Hustrun och jag fann oss plötsligt ensamma med varandra och passade på att gå ut på restaurang här i Georgetown. Mycket trevligt. Lördagskvällen avslutades med ett glas vitt vin hemma hos Jordan, i samband med att vi hämtade grabben.

Två födelsedagskalas har vi också hunnit med, ett på lördagen och ett i dag, söndag. Det första var en dotter till en svensk bekant, det andra var en kompis på dagis som fyllde fem år. Intressant att se hur ett amerikanskt kalas går till. Till exempel var många föräldrar med. Och någon gemensam offentlig presentöppning var det inte.

Och i dag förlorade Redskins derbyt mot Eagles. Ingen höjdare precis. Tur att vi inte gick - biljettpriserna hade sprungit upp i nästan 150 dollar styck. Nu lär priserna sjunka...

Take care!





Inga kommentarer: