torsdag 8 november 2007

Mormor med i skolan

Mormor och dotterdotter med utkastet till Class Banner, tema "Fearless Falcons"

Son med klasskompisar i The Combos, 4-5th graders


Undervisningen sker mest på golvnivå. Här har Ms. Miller matte med några av de modiga falkarna i 3rd graders. Dottern till höger om fröken.


Så, då har man gjort en Class Banner för första gången i sitt liv. Det vill säga det var mest Barbara och barnens mormor samt fröken Riddle som gjorde den, jag har aldrig varit särskilt bra på sådant där. 3rd graders namn är "Fearless Falcons" och bannern fick förstås det temat. Den ska hänga utanför klassrummet i samband med att skolan har öppet hus i morgon, fredag.

Kul för mormor, erfaren lärare, att få vara med en förmiddag i dotterns klass. Hon tyckte dels att barnen var väldigt tysta och lyssnade uppmärksamt på läraren, Ms Miller. Och dels förvånades hon över att barnen mest satt på golvet på lektionerna. Frånvaron av raster är också något som är ovant för en svensk lärare... Samt att rektorn går ut och in i klassrummen och rent allmänt är mycket mer närvarande bland barnen och i undervisningen jämfört med i svenska skolor. Bara det att vår rektor hälsar varje barn välkommet varje morgon är väl knappast något som vi är vana att svenska rektorer gör.

Alltså, i min serie "Saker som skiljer sig här från där":

6. Rektorerna är mycket mer närvarande bland barnen och i undervisningen här, jämfört med back home.

Vädret? Kallt! I morse var det bara 3 grader och nu mitt på dagen (amerikansk tid) är det lite drygt 10 grader. Men det är vackert, klar luft och en fin höstsol.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Vad kul att läsa om rektorns närvaro bland eleverna! Precis det har jag tänkt på, eftersom våra barns nya skola/dagis har en rektor som gör precis som hos er. Han står vid grinden varje morgon och hälsar på alla barn (tar i hand och säger god morgon) och under dagarna går han ofta omkring på skolan, både i dagisgrupperna och i skolklasserna. Helt fantastisk, tycker jag! Först undrade ajg hur han hade tid, men å andra sidan måste ju den typen av rektorer onekligen mota en mängd problem redan i grinden, genom att ha en så bra koll på både elever, lärare och verksamhet.
Hälsa gänget! Kram, Hanna

Hanna sa...

...och jag menade alltså att du har rätt om skillnaden - jag tror att vår rektor är väldigt ovanlig här i Sverige.
/Hanna