måndag 12 november 2007

Veterans Day på cykel

Ledig måndag och vi cyklade in till monumenten för att kolla in Veterans Day. Många gamla militärer gick omkring och strosade med sina familjer, några med uppenbara krigsskador, amputerade armar eller ben och liknande. Den stora veterandagen var dock i lördags, då det var parad längs The Mall.

Vi cyklade bort till Capitolium och fortsatte till Jimmy T:s Diner på East Capital St - som ägs av John och Cynthia som vi lärt känna via skolan (sonen går i vår sons klass). Tanken var ett lunchintag där. Tyvärr var stället stängt på grund av helgdagen, så det blev Johnny Rockets på hörnet av Pennsylvania Ave och 20:e istället.

DC är en förvånansvärt cykelvänlig stad och det går rätt smidigt att kryssa fram genom trafiken, även tillsammans med en 9-åring och en 11-åring. Viss vaksamhet bör man dock ha. Även om cykeltrafiken har ökat rätt mycket de senaste åren (det kan jag själv konstatera efter att regelbundet varit i DC de senaste tio åren), så är de bilburna Washingtonborna fortfarande rätt ovana vid cyklar.

Som tur är är det okej att cykla på trottoarerna och längs downtowns avenyer är trottoarerna breda och rymmer både cyklister och fotgängare utan problem. Glädjande nog planerar dessutom stan att bygga fler cykelvägar. Och redan nu har det börjat dyka upp en del cykelfiler (typ på Hornsgatan i Stockholm) vid några av gatorna i centrum.

Dagen avslutades med en härlig middag: kycklingfiléer och paprika på pastabädd i ugn med en sås bestående av bl a dijon-senap, vitt vin, grädde, olika sorters riven ost samt kryddor. Till detta serverades ett ordentligt kylt vitt chardonnay (Fetzer) från Californien samt en sallad. Efterrätten bestod av fyra olika sorters glass.

Kreatör: Mormor/svärmor. Behöver jag tillägga att det var utsökt? Behöver jag tillägga att jag bör sticka ut och motionera i morgon?

Inga kommentarer: