onsdag 14 november 2007

Intensiv vecka

Vi är mitt i en intensiv vecka, med massor av skolrelaterade aktiviteter. I går kväll var det föräldramöte, i dag har jag varit på skolbesök inför nästa läsår, storebror har premiär på sin skolpjäs, i kväll är det ett annat föräldramöte, i morgon ett annat skolbesök och på lördag är det dags för den stora 100-årsfesten för barnens skola.

Det är i stort sett ett heltidsjobb att vara förälder i det här landet.

Eftersom vår 5th-grader går sista året på sin skola måste vi redan nu se oss om efter en ny skola inför nästa läsår. Det finns två huvudalternativ: antingen en annan public school (kommunal) eller en "independent" (privat eller stiftelseägd). Just nu har vi runt fem skolor som verkar intressanta och bra. Men ansökningsprocesserna... Stön. Det är en hel vetenskap att sätta sig in i. Tester, utlåtanden, blanketter, anmälningsavgifter, betygsavskrifter, personliga brev, personliga besök av föräldrarna, personliga besök av den sökande eleven, intervjuer av föräldrar, intervjuer av eleven. Ja, ni fattar.

Det bara snurrar runt i min arma skalle. Och dessutom kräver de olika skolorna olika tester...

Allt måste göras nu i november och december. Sedan väntar ett par månaders väntan innan man får besked om vi kommit in eller inte.

Jag återkommer med mer rapporter.

Vädret? Nästan 20 grader och sol. Synd att klaga. Särskilt som brorsan skickade en bild från Stockholmstrakten tidigare i dag. Värst vad mycket snö ni har...

1 kommentar:

Anders Hoff sa...

Hej Peter,
Kul att läsa om era aktiviteter. Man längtar dit lite grann.
Idag skiner i alla fall solen och en aning snö finns kvar.
Förra helgen var vi nere i Skåne hos Åsa och käkade gås. Janne och Marianne var där plus Micke så det blev en familjeträff. Damerna och Janne drog till Köpenhamn på en shopping-runda medan vi andra ägnade oss åt hus, hundar och hästar.
Det verkar som om Ginna jobbar stenhårt. Jag hör henne nästan varje dag på radion. Oftast P1 men döm om min förvåning när hon dök upp även i sportradion, intervjuandes några hockey-spelare. Hälsa henne så mycket!
Vi mår alla bra. Anders Hoff