söndag 12 april 2009

Äggstra: Happy E!

Det blev något av ett spontant påskkalas här i går, påskafton. Ett gäng av barnens kompisar dök upp strax efter lunch och stannade hela dagen. Hustrun och ett par av kidsen stack iväg och köpte godis i mängder och själv lyckades jag hitta påsklådan med de vackert kolorerade svenska påskåggen nere i källaren.

Sedan hade vi egghunt inomhus, eftersom lördagens påskväder inte var något vidare. Det regnade i stort sett hela dagen. Barnen åt godis och ägnade sig åt sådant som barn brukar ägna sig åt när det regnar ute: dataspel, film, karaoke, spel och annat smått och gott.

Framemot kvällningen, efter en middag bestående av kycklingsgryta med mango och curry serverade med couscous och sallad, stack barnens kompisar iväg hemåt medan vi bänkade oss framför filmen National Treasure. Lite halvkul sådär. Skojigast var att se miljöerna från DC, vårt hem på jorden just nu.

"Titta, där har jag varit" och "Kolla, dom sitter på trappan till Lincoln Memorial".

I dag är det betydligt vackrare väder, men bara runt tio grader. Pratade just med äldste sonen som skröt över att han suttit på balkongen i solskenet hela dagen och att han hade varit och handlat i bara t-shirt. Roligt för grabben. Han lät lite trött, hade visst varit ute och partajat tre dagar i rad. Den ungdomen, den ungdomen. Vi håller på med operation övertalning för att han ska lägga sina pengar på en biljett hit istället för att dricka upp dom i obskyra barer på Söder. Nu siktar han på en tur hit i maj.

I morgon är det dags för andra allsvenska matchen för mina grönsvarta hjältar från Göteborg. Henke "Nääe det kändes väl bra" Larssons Helsingborgs IF är motståndare på nya Gamla Ullevi. Som vanligt är jag övertygad om att det kommer att bli förlust. Det kan ju inte bara gå så här bra hur länge som helst (dvs två matcher i rad).

Diverse GAIS-plank har den senaste tiden varit fulla av inlägg om 1. Att man valt en horribel inmarsch-låt (tydligen någon grupp som heter Rammstein) istället för t ex Håkan Hellström 2. Horribla biljettpriser - GAIS klubbledning har satt häftiga priser på enskilda biljetter (men rätt okej priser på årskort, något som drabbar oss som inte kan se mer än några matcher per år) 3. De dåliga publiksiffrorna - men det är samma sak varje år. Det är och har alltid varit en myt att GAIS har en stor publik. Däremot är den hängiven. "Färre men värre", som någon skrev. Men det är klart, 280 spänn för en allsvensk match av medioker kvalitet lär ju knappast locka några stora mängder till nya Gamla. Förutom de hängivna, då. Och de har ju oftast redan årskort. Läs mer på t ex Mr. Vertigos blogg.

Mer fotboll: IFK Göteborg vann stort över farsans favvolag Djurgården, 6-0. Tennissiffror som vi sportfånar brukar karaktärisera just det resultatet. Halmstad BK spelade oavgjort mot Trelleborgs FF på Örjans och Hammarby IF fick stryk mot nykomlingarna Gefle.

Det ser ut att bli en intressant säsong. Och vem kunde väl ana att Big Brothers Brommapojkarna (han spelade med där några säsonger innan han blev uppköpt av DC United) skulle ligga i topp i allsvenskan någonsin. Men det gör de faktiskt nu.

När jag ändå är inne på sportens värld: Capitals spelade sin sista ordinarie match i går. Ett sömnpiller som slutade med förlust. Nu väntar New York Rangers i den första slutspelsomgången.

Nog om sport. Återkommer med mer i morgon. Kl 9 på morgonen börjar matchen. Amerikansk tid.

3 kommentarer:

Werner sa...

My God! Att vara GAIS-anhängare verkar vara det mest självplågande man kan ta på sig. Att ha hoppet och ambitionerna i höjd med tånaglarna. Pessimist är bara förnamnet. Om de vinner får du väl slag. Det skulle vara synd, så hoppas de förlorar.

Taina sa...

Glad Påsk på er! Ett alternativ är att betala för sonen så han kan komma ;)
Jag har min stora son här nu och det är så trevligt. Han hjälper till med datorrensning på den stationära datorn, hjälper syrran med läxor, skjutsar systrar till aktiviteter osv . Så sköööönt. Inte nog med det, han följer ju med mamma och handlar också. Men innan han dök upp i CT stannade han i NYC och gjorde av med lite pengar...man är ju 22 bara en gång.
Vi har också kallt. Idag kring 8-10 grader och blåsigt. Men de har lovat bättre i veckan så det ser vi fram emot!
Ha det!

Peter sa...

Werner: Men jag skulle i alla fall dö lyckligt överraskad...
Taina: Glaedelig påsk själv! Jo, det är väl inte omöjligt att det blir någon form av sponsring där. Men han har betydligt bättre inkomst än jag för tillfället... Kul att sonen är på besök!