fredag 17 april 2009

Katastrof: Safeway stänger

Gårdagens totala grönsvarta magplask mot Trelleborgs FF förbigår jag med tystnad. Kan bara konstatera att bollklubben i Halmstads faktiskt är ett av de få lag som numera ligger bakom GAIS i tabellen. För den som är intresserad av ett matchreferat rekommenderas den utmärkta och helt objektiva skribenten Kropotkin.

Här i Distriktet laddar vi upp inför helgen. Det ska bli uppemot 80 grader i morgon, vilket i Celciusgrader räknat är ungefär lika med 25. Redan nu, amerikansk förmiddag, är temperaturen på väg mot behagliga 17 grader. Läge att ta på solskyddsmedel.

På lördag kväll är det dags för vår kommunala skolas årliga "International Dinner" och vår succé från förra året, "Swedish Meatballs", är allmänt efterfrågade även i år. Så jag har varit på Safeway och köpt in några stora påsar färdigstekta, frysta italienska köttbullar. Varför ändra ett vinnande recept?

Apropå Safeway, som är den närmaste stora livsmedelsaffären här, så ska de stänga under ett år från och med nästa vecka. De ska riva sin gamla butik och bygga upp en helt ny. Detta har utlöst febrila diskussioner i grannskapet. Var ska vi handla nu? Var ska vi träffa grannar och bekanta och skvallra?

Det finns några andra butiker i närheten som är helt okej men som inte riktigt uppfyller alla kriterier: Whole Foods ligger en bit längre bort och är överlag betydligt dyrare, men har å andra sidan mycket bra kvalitet på sina varor och har mycket organiska livsmedel; Trader Joe's är vår favoritbutik - har jättebra grejer, mycket alternativproducerat, trevlig personal. Men Trader's ligger också längre bort jämfört med Safeway och har framförallt inte alls samma utbud.

Och ännu längre bort finns t ex Giants - men där vägrar jag gå in. Det är en riktig skitaffär. Knappt några färska livsmedel och väldigt mycket sekunda varor i storförpackningar.

Safeway håller nu på att tömma sina hyllor inför stängningen. De erbjuder 20 procents rabatt på rubbet. Hustrun och Syster Yster var där och storhandlade häromkvällen - kom tillbaka med 21 kassar. Själv tog jag en sväng förbi i går morse och inhandlade ytterligare ett tiotal välfyllda påsar. Tyvärr var både öl- och vinhyllorna utplockade redan. Det är intressant att se vilka varor som försvinner först vid kraftigt nedsatt pris...

Hur jag ska klara av mat och hushåll när Safeway stänger övergår mitt förstånd. Men vi överlever nog på något sätt. Det löser sig.

Trevlig helg.

Inga kommentarer: