torsdag 2 april 2009

I blomningstider

Det verkar som om vi aldrig blir av med våra förkylningsvirus den här våren. I går morse (onsdags) däckade Broder Daniel med feber, hosta och illamående. Vilket ledde till att han tyvärr missade Caps-matchen mot Islanders som vi andra gick till framåt aftonen. Och under själva matchen började syster Lovisa känna sig matt - och fick tas hem i en taxi av morfar i slutet av andra perioden. Som om inte det skulle vara nog så ligger nu svärmor med feber och ont i halsen uppe i gästrummet.

Dessa amerikanska virus...

Inget roligt alls. Broder Daniel har dock tillfrisknat betydligt i dag och förhoppningsvis blir de två andra sjuklingarna piggare om något dygn, de med.

Matchen i går var ett totalt sömnpiller under första halvan. Sedan blev det lite fart tack vare ett par rejäla slagsmål. Slagsmål är inget jag förordar, vill jag betona. Men hockeyspelare är ju överlag rätt neanderthals-aktiga av sig och behöver dom nu få ett par käftsmällar för att bli inspirerade so go ahead. I don't care. Bara det blir bra hockey.

Och det blev rikigt bra hockey, särskilt i sista perioden. 5-3 till caps, ett mål och en assist av allas vår egen unge hjälte Backstroom.

Tidigare på dagen hade delar av gänget åkt ner till Tidal Basin, där körsbärsblomningen pågår för fullt. Det är som en explosion i blomster och en stor turistmagnet. På lördag ska det bli Cherry Blossom Parade och vi hoppas kunna ta oss dit om vi är tillräckligt friska.

I övrigt sitter jag mest vid skrivbordet och skriver, med ett och annat avbrott för pannkaksstekning.


Två av de tre personer som ses under på bilden ligger för närvarande nedbäddade med varsin rejäl förkylning...

...eller kan det vara så att de är allergiska mot körsbärsblommor? I så fall har vi nog förklaringen till deras insjuknande här...

...hela området kring Tidal Basin präglas av blomningen.

Kombinationen mor och dotter är helt rätt i vår.

I går kväll gick vi på hockey. Så här kul hade vi det under första perioden. Det blev lite bättre spel senare.


5 kommentarer:

Taina sa...

Jäkla amerikanska "virusar"! Vi har också sjukstuga. Orkar knappt skriva om det mer. Det sista tänker jag INTE blogga om. Minstingen fick öroninflammation idag!!!!!

Tråkigt att ert Sverigebesök blev sjuka :(

Vet inte om min kusinson spelade igår. Han har nr 58 i NYI och är en riktig färsking. Han kanske inte får spela så mycket eftersom han är så ny. Vet att han spelade mot Colorado i börjn av mars och gjorde bra ifrån sig. Jesse Joensuu heter han.
Krya på er hälsningar till er alla. Host host.

Peter sa...

Wow! Har du en slaekting som lirar i Islanders? That's so cool! Nop, Jesse didn't play yesterday as far as I can remember. Ursaekta swenglish, are writing on the kid's american computer without aauuu, eeuuu and oouuu. Ser fram emot many reports om Jesses framfart on the ice skating rink.

Werner sa...

Illa, men nu har du chansen att pyssla om svärmor. Det är hon värd.

Har du sett att kampanjen "GAIS-blomman" har fått ett Guldägg? "För bättre motstånd i framtida derbyn".
Ja, kan man inte ta guld i fotboll (eller bandy)så kan väl ett reklampris vara en bra snuttefilt.

Hanna sa...

Vilken underbar bild från matchen - publiken ser verkligen fantastiskt uttråkad ut! Ni kan ju visa den för Danneman så att han får se att han inte missade så mycket...
Körsbärsträden såg mer njutbara ut!
Krya på er allihopa! Kramar,
Hanna

Peter sa...

Werner: Det är tyvärr IFK Göteborg som vann Guldägget via sin kampanj "Gaisblomman". Verkligen jättekul.
Hanna: Grattis till brassebloggen - jag har redan lagt in den som länk. Så nu är det hög tid att skriva åtminstone ett inlägg!