tisdag 31 mars 2009

Tur till förorten

I morse åkte jag iväg på en kortare reportageresa till Pikesville, strax norr om Baltimore. Svärfar gjorde sällskap och vi hamnade i en sådan där riktigt typisk amerikansk förort, med villa efter villa, garageuppfart efter garageuppfart i oändliga mängder. Och så en "Main Street", där alla affärer, banker, restauranger och andra inrättningar ligger uppradade. Allt är naturligtvis totalt bilanpassat, med stora parkeringsplatser utanför entréerna och en fyrfilig väg genom alltihop. Man ser inte många som promenerar eller fönstershoppar. Här tar man bilen om man så bara ska från banken på ena sidan gatan till frissan på andra sidan.

Typiskt amerikanskt, men också rätt charmigt på något konstigt sätt. Eller också är det jag som börjat vänja mig vid det konstiga konsumtionsmönstret. Vi satte oss på Starbuck's och tog en kopp kaffe och tittade ut över bilarna som tuffade fram i en strid ström längs Storgatan.

Dagen har i övrigt bjudit på vackert väder. Kusin Lovisa följde med Syster Yster till skolan i morse och var med i klassen under hela förmiddagen. Hon tyckte det var jättekul. När hustrun frågade om vad som var de största skillnaderna jämfört med skolan hemma i Sverige, så blev svaret: Att dom inte hade någon rast och att dom hade skorna på inomhus. Och så satt barnen på golvet...

Framemot eftermiddagen drog Syster Ysters Girls on the Run-träning igång igen. Vi andra gick hemåt för att så småningom avnjuta en fantastisk laxmiddag.

Hela gänget inklusive mormor samlade på skolgården.

Inga kommentarer: