onsdag 25 mars 2009

Springbreak utan så mycket spring

Nä, vi springer inte särskilt mycket under den här springbreaken. De två hemmavarande kidsen håller sig just hemmavid. Syster Yster sitter och pratar i telefon timme efter timme och börjar tjata om att hon måste vara tillräckligt frisk nu för att träffa kompisar. Lillebror är stundtals hur pigg som helst och studsar och spelar hockey i vardagsrummet. Och stundtals sitter han närmast utmattad framför TV:n.

Hustrun är överhopad av jobb och sitter i sitt arbetsrum och jobbar och jobbar och jag fortsätter att jaga intervjuobjekt och researcha inför mina frilansuppdrag. Big Brother är den enda som sätter sina fötter utanför porten mer ordentligt. Hans vårlov börjar inte förrän nästa vecka. Fast då är han å andra sidan ledig i två veckor.

Från sportens värld kan meddelas att Capitals återigen förlorade i går kväll, mot Toronto Maple Leafs efter straffar. 2-2 vid full tid och Bäckström fick åter ett passningspoäng. Mycket talar för att han kommer upp i över 80 poäng totalt den ordinarie säsongen, han har redan 77. Han hade totalt 69 poäng (mål + målgivande passning) förra året. Kul att han spelar bra. Tråkigt att laget inte presterar lika bra. Det kan bli svårt för Caps i slutspelet.

Och borta på andra sidan den jättelika kontinent spelar Fredrik Ljungberg, den gamle HBK:aren, sin första match för sitt nya lag Seattle Sounders nu på lördag. Ett lag som verkligen är helt nytt - det spelade sin första match i den amerikanska proffsligan förra helgen. Vinst över New York Red Bulls med 3-0. Ljungberg har opererat höften och fick stå över första matchen, men ska nu vara redo att springa in på hemmaarenan med det skojiga namnet Xbox Pitch.

I morgon är det torsdag och då är åter dags att ställa ut sopor och återvinning på gatan. Så har ännu en vecka gått.

2 kommentarer:

Taina sa...

Springbreak nu? Får de påsklov också? Skönt att höra att barnen är på bättringsväg. Vi hade winter recess i februari och sedan har vi springbreak en vecka efter påsk. Men en anna får väl jobba som vanligt. Fick ju inte ta med mig föräldrardagarna från Sverige ;)

Peter sa...

Nä, inget påsklov här. Och inga föräldradagar heller. Vi hade ett gäng kvar som vi sparat och gnetat för att det kunde vara "bra att ha lite senare", men de är ju lost and gone nu...