torsdag 5 mars 2009

Äntligen värme

I dag kom äntligen värmen tillbaka. Från minus 10 grader i tisdags morse till 12 grader varmt i eftermiddags. I morgon blir det drygt 15 och på lördag har man utlovat 22.

Helt okej.

Vår svenske vän Anders gör Distriktet i ett rasande tempo. I tisdags klippte vi National Mall med alla monument, fikade på Smithsonian Castle, tog en guidad tur i kongressen och kollade in Library of Congress. Och på kvällen blev det alltså lyxhockey.

I går vandrade vi in till Vita Huset, käkade lunch i The Old Post Office, åkte upp i klocktornet och kollade in utsikten över stan. Sedan övergav jag Anders, som fortsatte hela eftermiddagen på egen hand. Framemot kvällen kom några vänner över och drack vin. Sedan middag. Sedan gick vi grabbar ut med ett par andra grabbar och tog ett par öl.

Och i dag blev det bland annat en större bokhandelsrunda, innan det var dags att hämta kidsen, fixa mat och allt annat som man pläga göra. Anders lagade dessutom min svenska cykel (jag har en amerikansk också), som varit oanvändbar i ungefär ett år. Det är så trevligt med besök!

Nu är det kväll, Capitals har just förlorat sin tredje raka match och Syster Yster har en kompis här på sleep over.

I övrigt ser vi fram emot en cykelutflykt i morgon. I behaglig vårvärme...

Take care.

2 kommentarer:

Taina sa...

Vad trevligt det låter. Både med besök och så lite värme. Förresten, vad betyder "pläga göra"?

Peter sa...

Det oerhört vackra ordet pläga betyder ungefär "bruka" i meningen "som man brukar göra" (inte bruka jorden). Härligt att leka svenskalärare!