söndag 8 mars 2009

En folk- och händelserik helg

Mer än 25 grader i eftermiddags och runt 22 hela lördagen.

Sommaren kom plötsligt till Distriktet. Och med sommaren kom alla människor. Hela stan har varit knökfull med folk, både på dagtid och kvällstid. Här i Georgetown var det fullt på i stort sett varenda krog hela helgen, butikerna fick äntligen se kunderna strömma in genom dörrarna och det var fullständigt omöjligt att hitta en parkeringsplats för vår Ford Freestyle.

Lördagen ägnades åt Eastern Market, en trevlig marknad öster om kongressbyggnaden i stadsdelen Capitol Hill. Sedan gick vi på ett av våra favorithak, Jimmy T:s, och käkade lunch.

På eftermiddagen cyklade Anders och jag runt lite i stan, besökte bland annat fiskmarknaden, kollade in den nya baseball-arenan och tog oss genom de östra stadsdelarna.

Efter en välsmakande middag bestående av kyckling- och mangogryta med ris, följde Anders och jag med Big Brother till hans kompis, där han skulle ha en sleep over. Efter leverans av de båda pojkarna gick vi något äldre pojkar ut i folkvimlet i Georgetown och drack ett par öl. Det är verkligen trevligt att kunna sitta utomhus några timmar med en kall öl utan att frysa - i början av mars...

Denna dag, söndag, inleddes med att vi ställde om klockorna. Nu är det sommartid här i USA, flera veckor innan den kommer till Sweden. Det innebär att det för närvarande bara är fem timmars tidsskillnad. Som söndagstraditionen bjuder stack vi sedan bort till vår lokala marknad och köpte grönsaker och crabcakes.

Efter lunchen tog jag, Syster Yster och Lillebror våra cyklar och ställde kosan mot Zoo, där vi träffade på Bob och Martina med barn samt kollade in den nyfödda gorillaungen. Jag har aldrig sett så mycket folk på zoo. Det var trångt. Och varmt.

För övrigt kan konstateras avv den internationella kvinnodagen knappt uppmärksammades alls här i USA och att Capitals förlorade sin fjärde raka match, denna gång efter straffar eftersom matchen slutade 3-3 vid full tid.

Läge att byta coach.

Syster Yster stoppar strumpor. Var har hon lärt sig det? Kolla in tungan.

Det här är en lophodytes cucullatus som jag såg i en damm vid zoo. Hooded Merganser på english. Kamskrake på swedish. Himla bra kamera hustrun köpte.

Uttrarna vid zoo såg ut att ha det rätt trevligt i dag.

Vi träffade Bob och Martina med kids på promenad på National Zoo...

...och vi var inte ensamma om att promenera denna varma söndagseftermiddag.

Ja, jag har ju glömt att Lillebror tagit ytterligare ett stort steg mot att bli en stor grabb. Sedan tidigare har han ju tappat en tand, lärt sig cykla och läsa och en massa annat. Nu kan han också detta:

3 kommentarer:

Anna Karin sa...

Stoppa strumpor och vissla, det är rätta takter!!!
/Stolt mormor

Karin sa...

Heja Joel! O K D L H

Peter sa...

Jaha, Karin. Det får du nog förklara. O K D L H? Nu fattar jag! Det är era förnamn. Det tog en stund innan den polletten ramlade ner...