torsdag 30 april 2009

Världsbanken sprider smittan

Ny t-tröja direkt från Texas. Nära mexikanska gränsen, men som synes inget svin utan en longhorn som motiv.

Vår lokala livsmedelsbutik har stängt. Safeway ska rivas och byggas upp på nytt. Öppnar igen om ett år.

Småföretagarens kontor. Deklarationstider. Var la jag momsblanketten? Var är det där kvittot?


DC fortsätter att präglas av H1N1. Dottern hostar en smula och verkar vara rätt säker på att hon är smittad. Vi andra i familjen är mer tveksamma. I dag kom det första fallet med anknytning till Distriktet. En man bosatt i Maryland, men som jobbar på Världsbanken här i stan har sannolikt blivit smittad.


Det är således Världsbankens fel att Distriktet nu står på randen till en lokal pandemi. Man kan ju tycka att Världsbanken borde ha annat att göra i dessa tider av globalt ekonomiskt sammanbrott...

4 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Jag tycker det är lite oansvarigt av dig att svänga dig så med fel begrepp - redan igår beslutade sig WHO och därmed myndigheterna i Sverige att använda sig av namnet Den nya influensan (tidigare svininfluensan) i väntan på ett bättre, permanent, namn. Detta ytterligare nya namn är nu klart och pedagogiskt och bra heter den nu Influensa A (H1N1). Eftersom du fortfarande bara är tjänstledíg ser myndigheten gärna att du håller dig uppdaterad i begreppsvärlden :-)

Från stabsrummet/Lilla Essingen/Stockholm/Världen....

Taina sa...

Ojoj då! Här har också det första "fallet" konstaterats. Vågar inte använda ett begrepp som är fel...
Men det är i alla fall grannbyn som drabbats och där har skolan stängts och sanerats.
Är det i helgen deklarationen ska in?????
Trevlig helg!

Peter sa...

AL: Alltså det där namnet är inget vidare. Den nya influensan... Come on! Och A (H1N1) låter på tok för sterilt. Jag tycker att WHO ska ordna en världsomspännande namntävling. Den som vinner kan få en dubbeldos Tamiflu i pris. Själv kan jag tänka mig namn som "Montezumas hämnd del 2 - The Ultimate Battle" eller "The Mask Flu".

Taina: Aha, Montezumas hämnd del 2 har alltså nått ert grannskap? Sannolikt bara en tidsfråga innan fler skolor stängs. Och jo, deklarationen ska in senast den 4 maj. Men för utlandssvenskar är deadline 1 juni om jag fattat det hela rätt.

Hanna sa...

Jag måste säga att jag också tycker att nya namnet är lite trist - men jag använder det snällt, som den lydiga anställda jag är.

Jag har ju haft så många samtal med Skatteverket angående flytten, så jag tror snart att de kan koppla in för att ta några av samtalen i telefonkön: när deklarationen ska in beror på vilken typ av utlandssvensk man är: är ni s.k. "obegränsat skattskyldiga" i Sverige eller inte? Om man deklarerar som vanligt så är det väl det vanliga datumet som gäller, men om man har den där SINK:en så är det nog juni.

Nöff-nöff!
/Hanna (som faktiskt är ledig idag!)