tisdag 7 april 2009

Dubbelglugg och finfina program på brädan

Lillebror älskar att spela innehockey på trägolvet i vårt vardagsrum. Det dånar och låter i hela huset när han skjuter slapshot och snapshot och högljutt kommenterar samtidigt.

"And Ovechkin scores, what a magnificent goal!"

Så kan det låta. Inlevelsen är total. Koncentrationen likaså. Och just nu ser han dessutom ut som ett ärrat hockeyproffs. Ännu en tappad tand och dubbelglugg gör leendet extra fint för tillfället. Se bild nedan.

Caps vann för övrigt i kväll igen och Bäckström gjorde ytterligare ett par poäng. Kul för grabben. När jag hade halvtittat färdigt på den matchen (mitt intresse för matcherna är väl ärligt talat inte särskilt stort - med över 80 grundspelsmatcher per säsong tröttnar man till slut) och hade lagt alla ungar, sjuka som friska, parkerade jag mig i soffan igen för att avnjuta någon timmes slötittande på burken - som ju inte längre är en burk utan en platt sak, kanske en bräda? Eller en planka?

Vi har omkring 300 kanaler att välja på och jag började på CNN, men Anderson Cooper var ledig och det var någon brittisk dam som var vikarie och jag har numera lite svårt för det där stiff upper lip british english, så jag zappade vidare. Och vidare. Och vidare.

Till slut fann jag mig alternera mellan "Most shocking Lawless Ladies" (en massa autentiska klipp - oftast av urusel kvalitet tagna av övervakningskameror eller liknande - på kvinnor som kör på fyllan, slåss, rånar butiker och liknande visat på den oerhört seriösa kanalen TruTV) och "Classic Bowling", som visade ett sammandrag från det fantastiska finalspelet i Chattanooga Open 1999.

En riktig helkväll med andra ord.

Dagen har i övrigt varit fylld med biblioteksjobb på skolan, diverse frilansknäck, barnpassning (nu är alla nästan friska snart), storhandling samt matlagning - kyckling i currydoftande jordnötssås med couscous och sallad. Fantastiskt gott. Om jag får säga det själv.


En NHL-spelare på besök i vardagsrummet nu i kväll.

3 kommentarer:

Hanna sa...

Snygg glugg! Jullan har en dinglande tand i överkäken nu, men nu gäller att pricka in den tandlossningen med påskfirandet i Halmstad (vi åker i em), för hon har ju bestämt sig för att tänderna ska tappas i nya städer varje gång - Washington och Stockholm är redan avklarade!
TV-kvällen lät ju kanon! Påminde faktiskt en del om min helkväll här hema igår...
Kramar till alla - friska som sjuka!
/Hanna

Anna Karin sa...

Vilken perfekt glugg att ha sugröret i! Och så klädsam dessutom!
/en bamsekram från mormor

Taina sa...

Nämen Peter! Vad roligt att läsa om att du har gjort din plikt. Jobbat på biblioteket. Jag har sett några sortera och ställa in böcker på vårt bibliotek. Jag skulle go nuts. Det är för luuuuugnt, helt enkelt. Inte är de, som jag studerat, speciellt effektiva heller.
Snyggt NHL-proffs ni har då!