söndag 9 maj 2010

Happy Mother's Day!

I dag har det varit Mother's Day här in the US of A. I den amerikanska kulturen intar mamma en särskild ställning - en ställning som verkar hålla i sig trots förändrade villkor och sedvänjor i övrigt. Den klassiska bilden av modern som håller samman hem, barn och make blir alltmer ovanlig. Numera lönearbetar majoriteten av mammor. Hemmafruar, Stay Home Moms, finns fortfarande i stor utsträckning (inte minst för att många säger upp sig för att det saknas föräldraförsäkring och rätt att ta ut föräldraledighet), men hemmafruperioden blir kortare. Och man ser faktiskt fler hemmamän på skolgårdar, utanför dagis och på lekplatser.

Husets egen fantastiska och otroliga mamma - min kära hustru - blev naturligtvis också uppvaktad. Lillebror hade gjort en jättefin teckning och vi övriga hade köpt en massa fint godis. Dessutom fick hon välja middag. Hon valde crabcake, så jag stack iväg och gjorde lite inköp på marnaden vid Dupont Circle.

Så nu ikväll skålade vi i äppeljuice för mor, åt krabbkaka serverad med coleslaw, kokt potatis och sallad. Fantastiskt gott om jag får säga det själv.

Dessutom: Grattis till min egen lilla mamma därborta i Nynäshamn!

I morgon ser jag inte fram emot att diskutera tandläkarräkningar med Dr Glädje och inte heller att mina Göteborgsatleter möter alliansklubben IFK i ett hett vårderby på nya Gamla Ullevi. Tror tyvärr på förlust, men blir gärna positivt överraskad.

Har jag förresten berättat att jag bodde fyra år i en lägenhet som ligger precis ovanför kaféet vid Sveaplan där IFK Göteborg bildades 1904? Otroligt nog finns stället kvar (eller fanns åtminstone för några år sedan).

Inte blev jag ifkare för det, men det är rätt kul.

2 kommentarer:

Annika sa...

SATT just och lyssnade på Ring så spelar vi som jag gör varje vecka över nätet!!
OCH hör din hustru!! VAD roligt det var! det kändes nästan som om jag kände henne!!!
Men du, ni får nog byta tandläkare...hehe, här in the burbs får inte kiddsen godis i påsen utan just tandkärm, borste o tandtråd. Godis?? Hur sjukt är inte det...???
Sen det där med skolan ja. Visst ger många lärare godis som belöning, ganska knäppt fakitskt. Och de där klubbringarna har Karolina sugit på alltför många i sina dagar...icky!!!
Härute i the burbs serveras inte läsk i skolan heller och inte choklamjölk heller, tror jag...
(men jag kan ha fel)
Men ja, skolamten är under ALL kritik, håller med din fru om den saken.
men tandläkaren får ni nog ta och byta pronto :-)
Men bra att DC-skoloran nu infört nya matrelger. BORT med läsken!! jag är helt för skatten på läsk.
Jättekul att höra din fru i ring så spelar vi!!!
Min kommentar är helt utanför ämnet.
Men, mors dag gillar jag skarpt. Ser inget fel alls i att hårt arbetande mammor uppmärksammas som de gör här. Måna sköter ju verkligen ruljansen!!

Peter sa...

Hej Annika! Jag tycker inte heller det är fel att alla världens mödrar uppmärksammas. Och byta tandläkare... ja, vi får väl se hur det blir med det.