måndag 10 maj 2010

Oavgjort derby och ny leksak

Jag satt klistrad vid webbradion i eftermiddags för att följa det klassiska derbyt i Göteborg mellan GAIS och IFK. När IFK gjorde matchens enda mål i 95:e minuten var jag på väg att hoppa ut genom fönstret. Men sedan dömdes målet bort eftersom domaren blåst frispark till GAIS sekunden innan och jag kunde klättra in i rummet igen. Pretty, pretty close...

Annars lät det som om Grönsvart dominerade ganska klart och att klubben i mitt hjärta var värda segern. Dessutom blev vi blåsta på en solklar straff.

När det gäller tandläkeriet tog jag en allvarlig diskussion med Dr Glädje i morse (jag misstänker nämligen att jag betalat alldeles för mycket för en behandling, se tidigare inlägg). Men han meddelade stolt att jag istället för en saltad räkning fått 150 dollar i rabatt. Egentliga priset var 1800 bucks. OMG, som lillebror säger och som jag lärt mig betyder Oh My God.

Annars avrundades dagen med att vi hämtade hustruns nya leksak på Apple-affären i Bethesda. Den sprillans nya 3G/64Mb Ipad (jag kan köpa två sådana för samma pris som för en tandläkarbehandling hos Dr Glädje...). Vi hade beställt en sådan där platt sak förra helgen och den om först nu. Trycket är stort och väntetiden mer än en vecka.

Hela familjen satt sedan samlad runt det lilla underverket under kvällen och spelade spel och läste tidningar och tittade på filmer.

Den har till och med inbyggd klocka.

Det är inte klokt vad de hittar på nu för tiden.

Lillebror visar hustrun och syskonen hur en Ipad ska hanteras...

...här är USA Today's förstasida, särskilt anpassad för Ipadens format.

Alla var djupt imponerade...

...och stod till och med ut att lyssna på Gordon Browns tal till det brittiska imperiet via BBC-applikationen.

4 kommentarer:

Taina sa...

OMG! En Ipad. En sådan vill jag också ha. Ska nog ta och skaffa mig en nu. Men det får bli efter min Berlinresa. Lite mycket nu...

Hanna sa...

Här hemma är det mycket snack om läsplattor nu kan jag säga...
Alla som någonsin har gjort en längre flytt och stått och funderat på vilka böcker man faktiskt ska släpa med sig måste väl ändå inse dess värde?

Ulf. sa...

Ni föll för iPaden!

Jag har hört mest okej grejer om den, väntar ivrigt på Googles version som det går rykten om.

Android är bäst! :P

(vill se en svensk iPad recension!)

Peter sa...

Jag kan väl bara konstatera att ipaden har använts flitigt det senaste dygnet... Och bokargumenten är tungt. I ordets rätta bemärkelse. Jaså, Google kommer snart med en egen. Då avvaktar nog jag med.