lördag 11 juni 2011

Chock-service när verkstan bytte ägare

Det kostar på när verkstan byter ägare. Här har vi lämnat in bilen på service då och då när andan fallit på och Mike och hans grabbar har fixat lite olja och pumpat upp däcken och kollat här och där. Runt 60 bucks per gång.

Hur bra som helst.

Sedan köptes verkstan av Dana i februari. Och plötsligt gick servicen på 2 500 bucks.

"Jomensörru, du har ju bara bytt olja några gånger på de senaste tre åren", sa Dana när han hade tittat på bilen och sedan räknade han upp vad som behövde göras. Det var byte av det ena och det andra ("det skulle du ha gjort vid 30 000 miles och det skulle du ha gjort vid 60 000 miles och filtret borde ha bytts för två år sedan och..."), det var trasiga packningar, det var slutkörda däck, det var en lista som var hur lång som helst.

Jag, som gått omkring och fröjdat mig över hur mycket billigare servicen på en bil är i USA (vi betalade nästan 20 papp förra sommaren för Renault hemma i Sweden, och det vara bara service enligt handboken), insåg att jag levt på en illusion.

Verkligheten kommer alltid i kapp en. Så är det bara.

"Se det så här", sa Dana i ett försök att trösta mig när han såg mitt chockade ansiktsuttryck, "du har ju i stort sett inte haft några utgifter alls under de tre år du haft bilen. Så utslaget per år är det inte så farligt."

Nä nä.

"Dessutom ska jag ha BBQ här snart. Du är välkommen. Gratid hamburgare för mina bästa kunder."

Jo jo.

Men ändå.

Fast nu har vi i alla fall fyra nya däck och nya oljor i växellådan och servon och fixade bromsar och diverse annat smått och dyrt. Här gäller det att snabbt sälja bilen innan Dana sätter klorna i den nästa gång.

I övrigt har det varit några intensiva dagar i Distriktet.




  • I torsdags var Lillebrors klass i Vita Huset och såg presidentens hund.


  • I fredags var det den traditionella Field Day-dagen på Lillebrors kommunala skola. Under sedvanlig ledning av Mr. C var det full fart under förmiddagen med diverse tävlinga och lekar. På eftermiddagen den lika traditionella kickball-matchen mellan fifth-graders och lärarna. Se bilderna nedan.


  • På kvällen tog hustrun och jag ledigt några timmar och försökte mildra bil-kostnades-chocken genom att gå på ett fancy party på Georgetown University. Vi smet dock därifrån rätt tidigt, eftersom kidsen var ensamma hemma.


  • Jag tog av mig finkläderna, slängde på mig shortsen och gick vidare till polarna Tom och Dough och kollade den femte finalmatchen i Stanley Cup. Vancouver vann efter att ha gjort matchens enda mål i sista perioden, vilket fick Bostonfödde Dough att stöna högt.


  • I dag, lördag, var det dags för säsongens sista fotbollsmatch för Lillebror. Efteråt tackade vi coachen med en flaska bubbelvin.


  • Eftermiddagen ägnades åt poolparty hemma hos vännerna Leslie och Paul. Sedan tog hustrun (som i övrigt jobbat hela dagen) med sig barnen och gick bort för att kolla gay-paraden - alltid en rolig upplevelse. De kom hem med massor av godis och allehanda konstiga saker.


  • Själv tog jag en dagens (vitt vin och fruktsoda väl kylt, svägerskans favvodrink när det är varmt, och det är det i Distriktet) och grillade kyckling.


I morgon ser jag fram mot att delta i den årliga softball-matchen mellan Georgetown East och West borta i Volta Park. Jag har inte spelat brännboll sedan midsommaren 1980, så det kan bli hur kul som helst.

Här är lite bilder:



Genomgång inför grenarna på the Field Day. Lillebror är laddad...



Första grenen: Tug of war. Det var en stenhård kamp mot parallellklassen.



Sedan: Kickball. Lillebror med kompisar hejade på lärarna...



...som som vanligt vann över fifthgraders. Men det var rätt jämnt i år. Ett tag stod det 9-7. Här är det Ms. Roth, Big Brothers lärare i fifth grade (för fyra år sedan) som kickar.



Taktiksnack med coachen på dagens fotbollsmatch. Penguins vann med ungefär 7-4.




Som vanligt tackade lagen varandra efter matchen, den sista för säsongen.



Hela gänget och tränarna efter matchen. Rätt svettiga efter 40 minuters spel i 30-gradig värme...


Inga kommentarer: