onsdag 1 juni 2011

Kollektivt bi-självmord

Många blir bindgalna (härligt ord) i värmen här i Distriktet. Sedan ett par dagar tillbaka har vi till exempel kunnat konstatera att grannens bin (se tidigare irriterade bi-inlägg) valt att begå kollektivt självmord i den andra grannens nyinstallerade AC-anläggning.

AC:n står på grannens tak, några meter utanför hallfönstret på vår tredje våning, och döm om vår förvåning när vi såg hur det plötsligt låg drivor med döda bin runt anläggningen.

Självmordet går till på följande sätt. Bina flyger ner i den fläkt som snurrar runt i en våldsam fart bakom ett galler på maskinens ovansida. De följer med några varv i propellern, kastas ut, tar sig runt några varv på egen hand - uppenbarligen tämligen snurriga - och lägger sig sedan och dör på taket.

Uppskattningsvis ligger det nu runt 10 000 döda bin utanför fönstret. Och det kommer ständigt nya glada utmanare till denna uppenbarligen hejdlöst lockande karusell.

Det är inte otänbart att de alla lider av någon form bi-polär åkomma.... Att hålla på med sådana där bi-sysslor är inte så bra.

Inga fler bi-satser om det. Lovade att publicera några bilder på Big Brothers gig i går. Varsågoda:


Big Brother med basen. Sångaren i förgrunden.


Och här har han hängt på sig huvudinstrumentet, elplankan.

Inga kommentarer: