måndag 20 juni 2011

Sista skoldagen för Lillebror

Ms Z har varit Lillebrors second grade teacher, omåttligt poppis. I dag var sista skoldagen för läsåret.


Nedräkningen har börjat. Snart börjar semestern. I dag var det sista skoldagen för Lillebror, så nu har alla hemmavarande kids sommarlov.

Det blev ett kramkalas utan dess like. De flesta av kompisarna och lärarna och den övriga personalen kommer vi att se igen när skolan startar i augusti, men några försvinner på grund av flytt eller för att de går till andra jobb eller skolor. Det känns alltid lite extra när man skiljs åt och troligen aldrig kommer att ses igen. En av Lillebrors klasskompisar flyttar hem till Ukraina efter fyra år här i USA. Några ska bo kvar i Distriktet, men börjar andra skolor.

Här i Distriktet, precis som på de flesta andra håll i USA såvitt jag känner till, så har man en lärare bara i ett år. Man är helt enkelt "first grade teacher" eller "fifth grade teacher". Jag vet inte riktigt om det där systemet är bra eller dåligt, jämfört med det svenska, där man ju ofta behåller samma lärare i tre år. Det finns nog fördelar och nackdelar med båda.

När våra kids har haft en himla bra lärare under något år, så hade det ju varit kul att få behålla henne eller honom. Men samtidigt har lärarbytet varit någon slags markering att man gått upp en årskurs. Och hittills har vi bara haft jättebra lärare på vår elementary school. Middle school är lite annorlunda upplagt med flera ämneslärare.




Nurse Douglas fick lite choklad och en kram från Lillebror på hans sista skoldag, liksom...

...skolans rektor.

Inga kommentarer: