måndag 7 september 2009

Människorna är intressantast på zoo

Vi körde på med vårt djur-tema också på söndagen och cyklade till National Zoo. Där var det omkring 100 000 andra männiksor samt ett och annat förskrämt djur. Uppriktigt sagt så tycker jag att det är roligast att titta på människorna. Jag vet inte varför, men just på zoo verkar det alltid samlas de mest märkliga personer.

En del är ofantligt överviktiga. Inte sällan ser man hela familjer som mödosamt och makligt tar sig fram med pust och stånk, var och en med en kroppsvikt på minst det dubbla jämfört med vad de borde väga. Det känns onekligen en aning ledsamt att se dessa ungar - ibland inte mer än tre, fyra år - som släpar på en enorm övervikt. Jag kan inte låta bli att tänka på hur föräldrarna kan låta det ske, det är ju så uppenbrat att de ger sina barn alldeles totalt vansinnigt fel mat och inte ser till att de är ute och rör på sig tillräckligt. Okej om de misshandlar sina egna kroppar och låter dom svälla upp till över 200 kilo. Men barnen... Barnen...

Snacka om att grundlägga vansinninga matvanor.

Sedan är det alla olika former av invandrarfamiljer och/eller turister från jordens alla hörn. Här hörs mängder av olika språk och klädstilarna går från heltäckande burka till knappt-täckande-alls klädesplagg.

En del killar är så coola att de knappt vet hur de ska ta sig fram. Jag antar att deras kläder är någon form av kod som berättar exakt hur coola de är och på vilket sätt. Bortkastade pengar när det gäller mig, eftersom jag tycker att det hela mest ser obekvämt ut och inte alls förstår de subtila signalerna. Men det är rätt kul att se på.

Men dom som är fullständigt täckta av tatueringar? Okej om man har en eller annan tatuering. Men hela armarna? Eller benen? Det är bara fult (men jag börjar bli gammal och konservativ)(och särskilt snygg är jag ju inte heller numera)(så vem är väl jag att ha åsikter?).

Men mest är det helt enkelt bara väldigt kul att kolla in alla blandningar av kulturer, etniciteter, sociala bakgrunder, traditioner och utseenden. Här finns kort sagt allt och alla. Jag skulle antagligen kunna sitta i timmar och bara titta på folk. Mycket roligare än de stackars djur som sitter där i sina burar och har tråkigt.

Med ett undantag dock. Flodhästen. Den har stil. Särskilt när den sätter igång sin svans som en propeller och bajsar. Då gäller det att hålla sig undan.

I dag, måndag, är det således Labor Day här i USA. Barnen har en massa kompisar här. jag försöker få ut dom i friska luften. Rätt förgäves så här långt.

4 kommentarer:

Werner sa...

Ja, det är nog rätt kul att vara apa på Zoo och gratis få kolla in alla som kommer och visar upp sig.
Apropå överviktiga - hur är läget för dig? Eller är det oartigt att fråga?

Peter sa...

Working on it, working on it. Jag ska göra det i morgon, som min äldste son brukar uttrycka saken. Och du kan aldrig vara oartig, hur mycket du än försöker. Din kärleksfulla livsinställning lyser alltid igenom...

Taina sa...

Kan du begripa hur de kan röra sig när byxorna hänger nere vid knävecken? Sedan är ju alltid den ena handen "upptagen" för den måste hålla upp brallorna. Så himla opraktiskt. Jag hade gärna velat se reaktionen hos dessa coola grabbar när flodhästen kör sin propeller-grej! Spring med de där brallorna! Hahahaha!

Peter sa...

Jo, rörelseschemat ser påfallande ofta väldigt ansträngt ut...