onsdag 30 september 2009

TV-haveri med mera i Nynäshamn

Denna dag, onsdag, har ägnats åt ett heldagsbesök hos mor nere i Nynäshamn. Tanken var att vara den gode sonen och dels komma dit med en ny mikrovågsugn (hennes gamla hade gått sönder), dels sätta upp hennes platt-TV med ett sån't där smart fäste på väggen.

Så jag kom dit med både mikro och väggfäste. Det var ett helskotta att bära detta, inklusive väskan med borrmaskinen, från bilen till dörren. Men det gick bra. Fram till att jag skulle ringa på mammas dörr. Då for luckan tilll ugnen helt oväntat upp och ut skuttade den där runda glastallriken varpå man ska ställa det livsmedel man vill värma upp. Ner på det hårda golvet. Sönder.

Bra start.

Sedan skulle ingenjör Andréasson montera fast väggfästet i väggen och på TV:n. Försäljaren på Expert vid DN-huset i Stockholm hade 1. Försäkrat att det var hur enkelt som helst 2. Försäkrat att det fanns med en utförlig beskrivning i paketet, vilket ju är helt rimligt med tanke på att jag betalade 800 spänn för några plåtbitar.

Dock hade försäljaren (på Expert vid DN-huset, om någon missade det) fel på båda sina punkter. Det var inte enkelt. Det fanns ingen beskrivning.

Men efter rätt många svordomar, omgörningar, borrning i den stenhårda betongväggen med mera, så hängde TV:n perfekt och jag satte på den.

Myrornas krig.

Jag tog bort den igen och satte i antennsladden lite bättre. Ingen bild.

Efter fyra timmars hårt arbete, där bl a grannen i hög grad blandades in, så kunde jag konstatera att jag sannolikt lyckats med bedriften att borra av antennsladden inne i väggen.

Grandiost.

Vi ringde fastighetsskötaren, men han hade naturligtvis gått för dagen. Så nu har mamma en snyggt upphängd TV på väggen. Men det är inte så värst många kanaler att titta på. Ingen, närmare bestämt.

Efter denna succé övergav jag mamma fram mot kvällning, utan TV och utan mikro. Hämtade upp äldste sonen och åkte och hälsade på brorsan och min yngsta brorsdotter, charmtrollet D. Allt var bra med dom, svägerskan var inne i TV-huset och jobbade, så vi missade tyvärr varann.

Tisdagen ägnades mest åt jobb. Jag åkte in och träffade min projektledare på förmiddagen och sedan satt vi och gick igenom en massa saker nästan hela dagen. Mycket jobb kommer det att bli den närmaste tiden, men det är både kul och inspirerande och dessutom ett viktigt projekt.

På kvällen gick polaren Janne och jag ut och käkade, drack ett par öl och toppade kvällen med några serier bowling på Fridhemsplan. Jag nådde 146 poäng. vilket måste betraktas som godkänt med tanke på att banan var sned, kloten ojämna och skorna för små.

För bilder, se nästa inlägg. Take care.

3 kommentarer:

Werner sa...

Bra gjort Peter. Du visar den sanna GAIS-andan och kvalificerar dig snart för en plats i laget.

Peter sa...

Nja, jag har drabbast av nackspärr, så jag står på rehab just nu.

Werner sa...

Nåja, det kanske inte behövs. GAIS verkar kunna ställa till det för sig ändå enligt kvällstidningarna. Resultaten var väl för bra för att kunna godkännas.