torsdag 24 september 2009

SAS i motvind - men nu är de här!

Så kom de då äntligen - mormor och morfar. Syster Yster och Lillebror hade väldigt bråttom hem från skolan i dag och efter ett snabbt mellanmål och dito läxjobb, sprang de ut på gatan och väntade på att en viss taxi med vissa passagerare skulle dyka upp.

Sedan ringde morfar och sa att flygplanet hade haft motvind och att de var försenade. Så kidsen gick in igen. Men det ryckte liksom i benen på dom och efter en kvart (och 1000 frågor av karaktären "kommer dom inte snart?") sprang dom ut igen och stod och hoppade på trottoaren. Jag gav dom en kvast och sa till dom att sopa trappan och trottoaren för att på så sätt helt föräldracyniskt utnyttja barnens överskottsenergi, medan jag själv satte mig i en skön fåtölj och läste tidningen. Maten stod redan klar på spisen...

Sedan dök de upp (svärföräldrarna alltså), med glatt humör och svenska chokladkakor. Och morfar fick närmast en glädjechock när jag meddelade att Bollklubben vunnit över Djurgårdens IF med 2-0. Så det blev en våldsamt trevlig middag, kyckling med mangosås, curry, paprika, rödlök samt pasta därtill. Till detta serverade jag ett lättdrucket och välkylt rosé från Linden i Virginia, på rekommandation av min gode vän vinkännaren Raymond.

Övriga delar av hushållet - hustrun och Big Brother - är i Pennsylvania. Dock inte på samma ställe. Hustrun är i Pittsburgh och sonen är med sin skola på ett tvådagars läger.

I övrigt kan meddelas att det fortfarande är runt 30 grader, men att det aviserats något svalare temperaturer i morgon. Kanske ner mot 23-25 grader ungefär.

Tufft.

Nästan så man får börja fundera på att ta på sig en t-shirt eller nåt.

4 kommentarer:

Taina sa...

Vad kul med svennebesök!
Ja stackars barn som inte vet att deras överskottsenergi utnyttjas av föräldrarna. Den taktiken använder jag också men tonårsdottern har förstått det och visar ingen som helst överskottsenergi. Bara när kompisarna är här och då har hon ju inte tid...

Trevlig helg och dra på dig en t-shirt nu!

Anonym sa...

Kul att de är framme! Hoppas ni får det kul! Kram Lovisa och Karin

Peter sa...

Dessa tonår...

Och svärföräldrarna har fått jobba heltid i dag med diverse barnpassningsuppdrag...

Trevlig helg själva, Taina, Lovisa och Karin!

Unknown sa...

Hej pappa!
nu ar dom enkligen har! =)/ellen