torsdag 3 september 2009

Total make over

Höst innebär omstart på många sätt. Skolor och jobb drar igång igen efter sommarledigheten. Rutinerna kickar igång. Vardagen är tillbaka. Det tar runt tre dagar, sedan är allt som vanligt igen.

Samtidigt är hösten en utmärkt tid att genomföra förändringar. Så har vi t ex revolutionerat köket genom att möblera om. Hustrun har dessutom köpt en ny snygg soptunna. Jag har organiserat om skåpet med lakan och handdukar. I morse tog jag äntligen tag i en sedan länge försummad del av hemmet: Dotterns klädbyrå.

Näst på tur: En total remake av källaren. När vi flyttade hit för ett par år sedan hade jag en rätt bra struktur. Men med tiden har strukturen blivit allt mer ostrukturerad. Prylar av allehanda slag har liksom bara kastats ner för trappan och hamnat i några stora högar här och där.

Hustrun påstår att det börjat lukta konstigt därnere, så antagligen ligger det något och ruttnar i botten på någon hög någonstans. Nästa veckotema blir således: källaren.

I går, onsdag, cyklade vi in till Vita Huset och kollade när Obamafamiljen lyfte med helikoptern och åkte till sommarstugan Camp David. På kvällen var det samling med "Onsdagsklubben". Vi är ett gäng som med start förra året träffas varje onsdagskväll och dricker vin och äter ost, alltmedan barnen springer omkring och har kul. Hur trevligt som helst. Nästa vecka är det vi som ska vara värdar.

Nu ska Big Brother och jag ut och paddla kajak. Vädret? 70 grader nu kl 10 på förmiddagen. Det är lika med omkring 23 grader Celcius. Solen skiner, en stilla vind.

Synd att klaga.

1 kommentar:

Anna Karin sa...

Visst, nu är det tid för renovering! Själv målar jag stolarna som hör till matbordet. Har fått en del hintar om att det behövs, nämligen.
Men! Hur i all sin dar möblerar man om i ett arbetskök med väggfasta skåp?
Jag bara undrar.